geld lenen kost geld

Financiering van zonnepanelen

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Financiering van zonnepanelen


Het rendement van zonnepanelen neemt sterk toe

Volgens het CBS hebben in 2019 ongeveer 600.000 van de 8 miljoen Nederlandse huishoudens zonnepanelen geplaatst. De cijfers over 2015 laten een forse groei zien.

De investering van de huiseigenaar werpt zijn vruchten af. In 2019 hadden Nederlandse huishoudens een vermogen van 3.237 megawatt, wat overeenkomt met een stijging van 39 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Aan de top van de rijkdom staan ​​de Utrechters, op de voet gevolgd door Groningen en Eindhoven.

Geld lenen voor zonnepanelen

Hoeveel moet u lenen voordat u zonnepanelen op uw dak kunt plaatsen? Dat hangt vooral af van hoeveel zonnepanelen je op het dak kunt plaatsen. De prijs per paneel is vaak lager wanneer u meer tegelijk koopt. U kunt al snel rekenen op een bedrag van € 5.000,-, ongeacht bijkomende installatiekosten. Om de beste prijs te krijgen, is het raadzaam om leveranciers van zonnepanelen met elkaar te vergelijken.

Zowel over de aankoopprijs als over de plaatsing van de zonnepanelen kunt u de btw terugvragen bij de belastingdienst. Dit belastingvoordeel geeft u in één klap een voordeel van 21 procent. Dat maakt het nog interessanter om geld te lenen voor zonnepanelen!

Zonnepanelen financieren: welke lening past het beste bij u?

Geld voor zonnepanelen kunt u lenen met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De verschillen tussen deze twee soorten leningen zijn:

  • Zonnepanelen financieren met een persoonlijke lening

bij een onderhandse lening U ontvangt het geleende bedrag direct en in één keer op uw rekening. De rente en looptijd staan ​​vast, ook als de marktrente zou stijgen. Dit bepaalt ook het maandbedrag. Dat is fijn, want u weet waarvoor u elke maand betaalt. U kunt de looptijd aanpassen aan de looptijd waarvoor u de zonnepanelen wilt gebruiken. Deze voordelen maken dit de meest populaire lening voor zonnepanelen.

  • Zonnepanelen financieren met een doorlopend krediet

Wil je andere uitgaven doen om je huis te verduurzamen en daar extra geld voor hebben? Dan krijg jij er ook een doorlopend krediet Bepaal hoe u uw zonnepanelen financiert. Terugbetaalde bedragen kunt u opnemen. Let op: de rentetarieven zijn variabel en de looptijd staat niet vooraf vast.

Naast bovenstaande leningen hebben hypotheekverstrekkers mogelijkheden om zonnepanelen te financieren via uw hypotheek. Dit is een zeer dure financieringsvorm voor kleine verbouwingen (minder dan € 50.000). Alternatieven zoals een duurzaamheids- of energiebesparende lening lijken door de strenge eisen ook niet populair.

Check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen

Voordat u geld leent voor zonnepanelen, wilt u weten in hoeverre uw dak geschikt is. De effectiviteit van zonnepanelen hangt vooral af van de positie van uw woning ten opzichte van de zon en de helling van het dak. Een dak dat op het zuiden afhelt, heeft de neiging om de hoogste opbrengst te produceren. Dat neemt niet weg dat een dak in het oosten en westen vaak ook een prima rendement oplevert. Dit hangt natuurlijk ook af van het aantal zonnepanelen en hun kwaliteit.

Geen idee of zonnepanelen en uw dak samen gaan? De site van Milieucentraal is een prima plek om te onderzoeken of het bijschrijven van geld voor zonnepanelen in uw situatie het gewenste resultaat oplevert.

Renteaftrek bij financiering zonnepanelen

Leen je geld om je huis te verduurzamen met zonnepanelen? Dan is de betaalde rente aftrekbaar (debetservice), mits u kiest voor een persoonlijke lening. Het is belangrijk dat u de lening ook gebruikt voor duurzaamheid. Bewaar alle facturen daarom minimaal vijf jaar. Dit kunt u opvragen bij de belastingdienst of uw belastingadviseur.

Geld lenen voor zonnepanelen tegen de laagste rente

Voordat u daadwerkelijk uw zonnepanelen financiert, is het verstandig om een ​​aantal offertes op te vragen bij verschillende lening aanbieders. Dit doe je eenvoudig online via Lenengeld.nl. Hiervoor werken wij samen met de grootste kredietverstrekkers van Nederland. U heeft enkele minuten nodig om een ​​vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij zetten dan de voordeligste rentetarieven voor u op een rij. Zo weet u dat u niet teveel betaalt als u zonnepanelen financiert!

Krediet voor andere duurzame maatregelen

Het plaatsen van zonnepanelen is lang niet de enige duurzame maatregel waarvoor je geld kunt lenen. Met een groene lening kunt u investeren in een duurzame woning. Voorbeelden van maatregelen zijn:

  • Warmtepomp
  • Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie
  • HR++ glas (of hoger)
  • Hoogwaardige boiler zonneboiler

Bereken uw zonnepaneellening en maandelijkse betalingen

Berekent u uw lening? Natuurlijk wilt u vooraf weten wat een lening voor zonnepanelen gaat kosten. Op onze website vindt u een praktische rekenmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de voorwaarden. Door de voorwaarden te verschuiven, kunt u zien hoe de maandelijkse kosten stijgen of dalen.

Dan kunt u eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen. Doe dit via Lenengeld.nl’s online “Mijn Area” en ontvang binnen 24 uur de gevraagde aanbiedingen. Kijk en vergelijk, Lenengeld.nl doet de rest, veel zon op je dak en energieopbrengst!

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

Financiering van zonnepanelen
Financiering van zonnepanelen
0 +

Onze aanbieders