geld lenen kost geld

Financiering vakantiehuis / vakantiehuis

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Financiering vakantiehuis / vakantiehuis


Vakantiehuizen kopen wordt steeds populairder

De markt voor vakantiehuizen is de afgelopen jaren snel gegroeid. In 2019 wisselden 4.326 vakantiehuizen van eigenaar, meldt de NVM. Vooral in gewilde provincies, bijvoorbeeld in Zeeland en langs de kust in Noord-Holland, is de vraag groter dan het aanbod. Het tekort verklaart mede waarom steeds meer kopers kiezen voor een nieuwbouw vakantiewoning. Met een lening van Lenengeld.nl kunt u zowel nieuwbouw als bestaande vakantiewoningen financieren.

Hoeveel geld lenen voor een vakantiehuis?

Om een ​​vakantiehuis te financieren moet u weten hoeveel geld u nodig heeft. De gemiddelde vraagprijs voor vakantiewoningen was begin 2020 € 198.500. Voor de prijs zijn de ligging en de accommodatie zelf bepalend. Kies je voor een bescheiden woning op een betaalbaar vakantiepark, dan kan dat al vanaf zo’n € 50.000,-. Kies je voor een luxe villa in een populaire kuststreek, dan kan het zijn dat je ruim boven de gemiddelde prijs uitkomt.

Heb je wat spaargeld? Dan kan het interessant zijn om dit te combineren met lenen voor een vakantiewoning. Maar wees voorzichtig, houd altijd wat spaargeld bij de hand. Je weet immers nooit welke onverwachte uitgaven je kunt verwachten.

Financiering van een vakantiehuis: prijs per vierkante meter

Een goede graadmeter voor betaalbaarheid is de prijs per vierkante meter. De Waddeneilanden voeren de lijst aan met een prijs van net geen 3.000 euro per vierkante meter. Zeeland volgt met € 2.858. De goedkoopste is in Flevoland met nog geen 1.250 euro per vierkante meter. In regio’s als Twente, Achterhoek en Drenthe liggen de prijzen per vierkante meter bijna de helft onder de piekwaarde. Dat maakt een groot verschil als het gaat om de financiering van een vakantiehuis!

Diverse vakantiewoningen mogelijk

Geld lenen voor een vakantiehuis kan op verschillende manieren. U kunt kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopende lening. Wij zetten de verschillen voor je op een rij:

  • Persoonlijke lening: financier uw vakantiehuis direct

Om een ​​vakantiehuis te financieren, onderhandse lening de meest gekozen. Dit is een kredietvorm waarbij u het bedrag in één keer op uw rekening krijgt. Zo kunt u direct aan de verkoper/notaris betalen. Afhankelijk van de hoogte van de lening blijft er nog iets over voor (nieuwe) inrichting van de vakantiewoning.

Je betaalt de persoonlijke lening in maandelijkse termijnen met een vast bedrag. Zo weet u elke maand waar u aan toe bent. Ook rente en looptijd staan ​​vast. Stijgt de rente tussentijds, dan blijft de rente op uw persoonlijke lening ongewijzigd.

  • Doorlopend Krediet: Flexibele financiering van uw vakantiehuis

U leent geld en betaalt dit in maandelijkse termijnen terug. Dit doen zij tegen een variabel tarief en een variabele looptijd. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat u reeds betaalde bedragen kunt opnemen. Praktisch als u de vakantiewoning tussentijds moet verbouwen of als er andere kosten ontstaan. Zo neem je in plaats van een nieuw krediet af te sluiten geld op van je doorlopende lening.

Maak een begroting voor de financiering van uw vakantiehuis

Een goede schatting is belangrijk voordat u geld leent voor een vakantiewoning. Houd naast de aankoopprijs ook rekening met periodiek terugkerende kosten. Een voorbeeld is de kosten die parken in rekening kunnen brengen voor groenvoorziening en ander onderhoud. Als het een park in Nederland is, moet je rekening houden met lokale belastingen en waterheffingen. Tot slot is het goed om na te gaan of een vakantiewoning in uw situatie fiscale gevolgen heeft. Met een goede voorbereiding ga je bewust leningen aan om een ​​vakantiehuis te financieren.

Verdien een lening voor een vakantiehuis terug met verhuur

Een vakantiehuis koopt u vooral voor uw eigen vakantiegenot. Waarschijnlijk ben je echter niet altijd op je vakantiebestemming te vinden. Door de vakantiewoning te verhuren, kunt u extra inkomsten genereren. Het voordeel is dat je op deze manier automatisch de kosten van de lening terugverdient. Kijk voordat u een vakantiehuis koopt eerst goed wat de regels voor verhuren zijn. Op sommige vakantieparken worden veel praktische verhuurzaken (tegen betaling) door het park zelf geregeld.

Recreatieve lening met de laagste rente

Lenengeld.nl werkt samen met verschillende grote kredietverstrekkers om u de laagste rente te kunnen bieden. Wij doen de vergelijking voor u. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt bij de financiering van uw vakantiehuis! Wilt u weten tegen welke rentetarieven u momenteel kunt lenen? Vraag het eenvoudig online aan niet bindend aanbod Aan.

Altijd boetevrij extra aflossen bij Lenengeld.nl

U kunt een financiële meevaller hebben. Denk aan een arbeidsbonus, een winstuitkering of misschien een erfenis. Dit geld kunt u gebruiken voor tussentijdse betalingen om de vakantiewoning te financieren. Vervroegd aflossen is bij Lenengeld.nl altijd gratis, of je nu een persoonlijke lening of een doorlopend krediet hebt.

Bereken uw lening en maandelijkse betalingen

Bereken uw krediet? Natuurlijk wilt u vooraf weten wat een lening voor de vakantiewoning gaat kosten. Op de website van Lenengeld.nl staat een handige rekenmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de voorwaarden. Door de voorwaarden te verschuiven, kunt u zien hoe de maandelijkse kosten stijgen of dalen.

Dan kunt u eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen. Doe dit via Lenengeld.nl’s online “Mijn Area” en ontvang binnen 24 uur de gevraagde aanbiedingen. Kijk en vergelijk, Lenengeld.nl doet de rest. Fijne feestdagen!

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

Financiering vakantiehuis / vakantiehuis
Financiering vakantiehuis / vakantiehuis
0 +

Onze aanbieders