geld lenen kost geld

Een warmtepomp financieren

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Een warmtepomp financieren


Geld lenen voor een warmtepomp

Een warm huis zonder aardgas. Dat kan met een warmtepomp. Met deze elektrische kachel is uw CO2 -Emissies zijn veel lager en u verbruikt minder of geen gas. Steeds meer mensen willen een warmtepomp financieren om hun woning energiezuiniger te maken. Logisch, want de besparing op uw energiekosten is aanzienlijk.

Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer op dan alleen een besparing op uw energiekosten. Wanneer u investeert in een warmtepomp:

  • Bespaar op uw energiekosten
  • Een lagere CO . hebben2 Uitstoot
  • Is uw huis meer waard?
  • Ben je onderhoudsarm?

Een warmtepomp financieren kan op verschillende manieren. U kunt hiervoor bijvoorbeeld uw spaar- of beleggingsinkomsten gebruiken. Hypotheekbanken bieden ook mogelijkheden om een ​​warmtepomp te financieren via uw hypotheek. Dit is een relatief dure financieringsvorm voor kleine verbouwingen (minder dan 50.000 euro) en alternatieven zoals een duurzaamheids- of energiebesparende lening lijken door de strenge eisen niet populair. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor een onderhandse lening om een ​​warmtepomp te financieren.

Een persoonlijke lening om de warmtepomp te financieren

Bij een persoonlijke lening ontvang je het geleende bedrag direct en in één keer op je rekening en kun je direct handelen. Wilt u een warmtepomp financieren tegen de laagst mogelijke rente? We geven je enkele tips over lenen en fiscale renteaftrek.

onderhandse lening

Het afsluiten van een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Zo staan ​​de rente en looptijd vast, ook als de marktrente zou stijgen. Dit bepaalt ook het maandbedrag. Dat is fijn, want u weet waarvoor u elke maand betaalt. Deze kunt u meenemen in uw vaste lasten. Tussentijdse aflossingen zijn altijd gratis voor persoonlijke leningen via Lenengeld.nl.

Doorlopend krediet

Wil je andere uitgaven doen om je huis te verduurzamen en daar extra geld voor hebben? Dan krijg jij er ook een doorlopend krediet Beslis over de financiering van uw warmtepomp.

Dit moet u weten als u overweegt een warmtepomp te financieren

Leen je geld om je woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door een warmtepomp te kopen? Dan is de rente die u heeft betaald aftrekbaar bij de belastingdienst. Het is belangrijk dat u de lening ook gebruikt voor duurzaamheid.

Daarom moet u alle facturen minimaal vijf jaar bewaren. Dit kunt u opvragen bij de belastingdienst of uw belastingadviseur. De rente over deze lening is alleen aftrekbaar als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Er is een huis te koop
  • Dit is uw enige eigendom
  • U sluit een persoonlijke lening af
  • Jij houdt alle rekeningen
  • De klusjesman kan niet worden beschouwd

Bij het kopen en installeren van een warmtepomp moet u denken aan prijzen tussen de € 4.000 en circa € 25.000. Het is een forse investering, maar het verlaagt de drempel om zonder aardgas te leven.

Welke warmtepomp past bij jou?

Kijk vooraf welk systeem het beste bij jouw woning past. Niet elk type past in elke situatie. Dit hangt er onder andere van af of u in een rijtjeshuis of appartement woont en of het een bestaande bouw of nieuwbouw betreft. Andere factoren die een rol spelen bij de keuze voor een warmtepomp zijn de isolatie, de beschikbare ruimte en het al dan niet aanwezig zijn van een ventilatiesysteem.

Er zijn varianten die zowel je huis verwarmen als warm water leveren. De hybride warmtepomp is een praktische keuze voor bestaande appartementen, omdat de warmtepomp in principe in elke woning met een gasaansluiting kan worden geïnstalleerd. De cv-ketel start alleen bij zeer koud weer en zorgt voor warm water in de badkamer en keuken. Je kunt ook kiezen voor een kleine warmtepomp die warmte onttrekt aan de ventilatielucht.

Laat je eerst goed adviseren als je een warmtepomp wilt financieren

Voordat u daadwerkelijk start met de financiering van uw warmtepomp, is het zinvol om een ​​aantal offertes op te vragen bij warmtepompleveranciers. Ze bieden verschillende soorten warmtepompen aan, elk met een andere functie en prijs, laat je dus eerst goed adviseren over de mogelijkheden en kosten.

Welke warmtepomp je kiest hangt onder meer af van hoe goed je huis is geïsoleerd. Simpel gezegd: hoe beter een huis geïsoleerd is, hoe hoger het rendement van deze elektrische verwarming. Houd er ook rekening mee dat een warmtepomp relatief veel ruimte nodig heeft. De pomp neemt al snel meer ruimte in beslag dan een traditionele cv-ketel. Soms moet namelijk naast de warmtepomp een boiler voor warm tapwater worden geplaatst. Bij een buitenluchtwarmtepomp moet je ook buitenruimte reserveren voor de buitenunit. Zo’n warmtepomp maakt geluid, al valt het geluid in de praktijk mee. Het is echter verstandig om de buitenunit niet bij een slaapkamerraam of bij het huis ernaast te plaatsen.

Laat uw warmtepomp altijd installeren door een installateur. Hij heeft de kennis en de vaardigheden. Het financieren van een slecht afgestelde warmtepomp is dan ook niet erg handig aangezien deze nog steeds veel stroom verbruikt. Daarnaast vereisen de meeste warmtepompen een installateurscertificaat.

Tot slot dient u een warmtepomp regelmatig te laten controleren. Echt onderhoud is meestal niet nodig, maar het controleren van de pomp op vervuiling of lekkage heeft zijn voordelen. Want een warmtepomp die minder efficiënt draait, maakt meer geluid.

Een warmtepomp financieren is heel eenvoudig

Bij Lenengeld.nl kunt u volledig online een lening aanvragen. Dit kost u enkele minuten van uw tijd en u ontvangt dan de offerte in uw eigen beveiligde omgeving.

Speciaal voor het opvragen van offertes heeft Lenengeld.nl een ​​“Mijn Omgeving” ontwikkeld. Op basis van een aantal details kunnen wij u een offerte maken waarmee u een exact beeld krijgt van uw mogelijkheden. Een bod is gratis, vrijblijvend en tot niets verplicht, en laat tegelijkertijd precies zien welke mogelijkheden je hebt om geld te lenen. Zo leuk.

De voordelen van de Lenengeld.nl lening

Wij werken samen met een aantal banken die zeer aantrekkelijke rentetarieven bieden. Precies daarom werken wij zo graag met u samen. De omstandigheden zijn ook goed, wat wij erg belangrijk vinden. Bij Lenengeld.nl kom je nooit extra kosten tegen bij het aangaan van een lening. Zo regelt u snel en eenvoudig de financiering van de woningverbetering.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

0 +

Onze aanbieders