geld lenen kost geld

Een auto financieren: geld lenen voor een auto

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Een auto financieren: geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto

Van een droom tot een noodgeval, het kopen van een auto kan veel belangrijke redenen hebben. Lenengeld.nl is zich bewust van dit belang en helpt je graag op weg naar goedkoopste lening. Door de aankoop/aankoop te spreiden over vele maanden is de autoaankoop direct mogelijk. En dat tegen een van de laagste rentetarieven. Aan de andere kant betekent geld lenen voor een auto geld lenen waar rente op moet worden betaald.

Voordelen van onze autofinanciering

Met zoveel kredietverstrekkers is het moeilijk om erachter te komen waar je de laagste rente kunt krijgen. Lenengeld.nl helpt je met het vergelijken van aanbieders en zorgt voor de goedkoopste lening voor je nieuwe auto.

Onze voordelen:

  • Aantrekkelijke lage rentetarieven
  • Volledig online methode
  • Een vrijblijvende offerte is gratis en verplicht u tot niets!

Hoeveel geld kun je lenen voor een auto?

Hoeveel geld u kunt lenen voor een auto hangt af van uw persoonlijke situatie. Vooral rente en looptijd bepalen de maximaal verantwoorde autolening. Ook uw inkomen, woonlasten en eventuele schulden zijn van invloed. Bij Lenengeld.nl houden we het zo makkelijk mogelijk om geld te lenen voor auto’s. Je kiest de goedkoopste lening en geeft aan hoeveel geld je wilt lenen. Na uw aanvraag gaan wij direct na of het leenbedrag overeenkomt met uw financiële mogelijkheden. Bereken hoeveel u kunt lenen.

Houd rekening met de totale kosten van de auto

Denk bij het financieren van een auto ook aan de onderhouds- en brandstofkosten. Je hebt je doel niet bereikt met alleen de lening voor de auto. De Consumentenbond heeft berekend dat als je een auto koopt en er vijf jaar mee rijdt, je zo’n 3.500 euro per jaar verliest. De exacte onderhoudskosten zijn sterk afhankelijk van het type voertuig, de leeftijd en de staat ervan. Neem dit kostenplan mee als u geld moet lenen voor een auto.

Soms lijkt het alsof een auto kopen een goed idee is: Je hebt geld nodig om een auto te kopen – maar je hebt een auto nodig om naar je werk te gaan zodat je geld kunt verdienen om er een te kopen.

Daarom is het financieren van een auto – het afsluiten van een lening om een auto te betalen – gebruikelijk. Je kunt een autolening beschouwen als een afzonderlijke aankoop – er zijn kosten aan verbonden, die je betaalt via de rente en kosten die de leninggever in rekening kan brengen.

Laten we eens kijken hoe autofinanciering werkt, hoe je krediet je leningsvoorwaarden kan beïnvloeden en waar je aan moet denken als je probeert te beslissen of het financieren van een auto een goed idee voor je is.

Hoe werkt autofinanciering?

Wanneer je een auto financiert, leent een financiële instelling je het geld dat je nodig hebt om de auto te kopen. In ruil daarvoor betaal je de geldschieter rente en eventueel kosten om dat geld over een bepaald aantal maanden te lenen.

Tot de mogelijkheden voor autofinanciering behoren banken, kredietunies, online kredietverstrekkers, financieringsmaatschappijen en sommige autodealers. Financiering via een kredietunie of bank kan goedkoper zijn dan het krijgen van een lening via een dealer, omdat dealers de rente kunnen verhogen om zichzelf terug te betalen voor het regelen van je financiering. En sommige dealerships zorgen voor hun eigen financiering. Deze autodealers, die interne financiering of “buy-here, pay-here” genoemd worden, kunnen rentepercentages aanrekenen die veel hoger zijn dan die van andere soorten geldschieters.

Als je van plan bent een auto te financieren, zul je moeten winkelen en een autolening aanvragen. Als je goedgekeurd wordt, doe je maandelijkse betalingen tot de lening afbetaald is. Elke betaling die je doet wordt opgesplitst in de volgende twee delen:

De hoofdsom, die gebruikt wordt om het saldo van je lening terug te betalen
De rentebetaling, die de verschuldigde rente betaalt
Een deel van je betaling kan ook naar bepaalde leningskosten gaan, zoals kosten voor te late betaling.

Je maandelijkse betaling voor je autolening wordt bepaald door het bedrag van je lening (de aankoopprijs van de auto min de eventuele aanbetaling en inruil), het jaarlijkse percentage, of JKP, en de looptijd van de lening. Het JKP is een van de grootste factoren om te overwegen. Het beïnvloedt hoeveel geld je uiteindelijk voor de auto zult betalen. Verschillende factoren kunnen je rentevoet beïnvloeden, waaronder je krediet, de looptijd van de lening en of je een nieuwe of gebruikte auto koopt.

Als je de lening volledig terugbetaald hebt, stuurt je geldschieter gewoonlijk een document voor vrijgave van het pandrecht (afhankelijk van je staat) naar het staatstransportbureau. De titel van de auto wordt dan bijgewerkt en aan jou overgedragen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een auto te financieren?

Elke geldschieter stelt zijn eigen minimale kredietscores vast en weegt factoren zoals het type auto dat je koopt of je inkomen anders. Sommige geldschieters kunnen bereid zijn te werken met mensen die bijvoorbeeld faillissementen of recente inbeslagnames in hun kredietgeschiedenis hebben.

Het is over het algemeen een goed idee om wat tijd te nemen om je krediet op te bouwen voordat je autofinanciering aanvraagt – als je in staat bent te wachten. Als je kredietscores laag zijn, kun je minder aanbiedingen krijgen dan iemand met goed krediet. En als je goedgekeurd wordt voor een lening, krijg je waarschijnlijk een hogere rente dan iemand met een betere kredietscore.

Is het een goed idee om een auto te financieren?

Of het een goed idee is om een auto te financieren hangt af van je eigen financiële situatie. Als je contant betaalt, kun je vermijden dat je rente en eventuele leenkosten moet betalen. Maar als contant betalen betekent dat je je spaargeld helemaal opgebruikt, kun je vast komen te zitten als zich een financiële noodsituatie voordoet.

Als je een stel wielen nodig hebt en niet het geld bij de hand hebt om ervoor te betalen, kan financiering je enige optie zijn. Let wel op hoeveel je financiert tegenover de waarde van de auto die je koopt. Als je geen aanbetaling doet en de hele prijs van de auto financiert, kun je binnen een jaar of twee meer verschuldigd zijn dan je auto waard is.

Het financieren van een auto kan een manier zijn om te profiteren van aanbiedingen van dealers en autofabrikanten, zoals 0% financiering of kortingen. Maar vergeet niet dat je meestal een autolening via de financieringsmaatschappij van de autofabrikant moet afsluiten om voor deze aanbiedingen in aanmerking te komen.

Wat is het volgende?

Net zoals je rondkijkt voor een auto, zul je ook rondkijken voor een autolening. De rentevoet en de looptijd die je aangeboden krijgt kunnen per geldschieter verschillen – rondkijken kan je helpen de beste rentevoet en voorwaarden voor je budget te vinden.

Bij verschillende geldschieters een voorselectie aanvragen en je laten voorkwalificeren kan je helpen geschatte leningtarieven en voorwaarden te zien zonder dat er een hard onderzoek op je kredietrapporten verschijnt. Maar vergeet niet dat voorselectie geen garantie is voor goedkeuring – je leningsvoorwaarden kunnen veranderen nadat je je leningsaanvraag hebt ingediend en de lener een hard kredietonderzoek doet.

Kijk bij elke lening niet alleen naar je maandelijkse betaling. Kijk ook naar de totale kosten van de financiering. Het kan bijvoorbeeld verleidelijk zijn om een langere leningstermijn te kiezen om je auto betalingen te verlagen, maar je zou uiteindelijk veel meer aan rente kunnen betalen over de levensduur van de lening. De beste financiering voor je behoeften vinden kan wat strategie en tijd vergen. Maar in ruil daarvoor kun je honderden of zelfs duizenden dollars besparen.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

Een auto financieren: geld lenen voor een auto
Een auto financieren: geld lenen voor een auto
0 +

Onze aanbieders