geld lenen kost geld

De badkamer financieren? Overzicht kosten & opties

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

De badkamer financieren? Overzicht kosten & opties


Waarom uw badkamer renoveren?

De inrichting van een badkamer is vaak een kwestie van smaak. En smaken verschillen. De een houdt bijvoorbeeld van een eenvoudige lay-out met grote vlakken en weinig details, terwijl de ander graag kleur aanbrengt of kiest voor tegels met patronen. Huizenkopers besluiten vaak op de lange termijn om de badkamer naar eigen smaak te renoveren. U kunt de nieuwe badkamer via Lenengeld.nl financieren zonder te hoeven sparen.

Naast de smaak kan ook je gezinssituatie een reden zijn om de badkamer te verbouwen. Bijvoorbeeld als het gezin gaat uitbreiden. Hierdoor verandert het gebruik van de badkamer. Zo heb je misschien zelf geen bad nodig, maar is het wel fijn om de kleine er in te wassen. Als het gaat om de financiering van een badkamer, noteer dan zorgvuldig uw wensen voor nu en in de toekomst.

Badkamer renovatie kosten

Voordat u een nieuwe badkamer gaat financieren, moet u weten hoeveel u nodig heeft. De kosten variëren sterk per situatie. Met name de volgende factoren bepalen de prijs:

 1. De grootte van de kamer
  Hoe groter, hoe meer materiaal er nodig is
 2. De geselecteerde materialen
  Een luxere afwerking betekent hogere kosten
 3. Buis
  Gaat het vooral om het uiterlijk of moet je ook leidingen leggen? In het laatste geval stijgen de kosten

Om u meer oriëntatie te geven, kost een nieuwe badkamer minimaal zo’n € 3.000. Dit is een kleine badkamer met een sober design en materialen uit een goedkopere prijsklasse. Heb je een grotere badkamer of wil je meer luxe? Hieronder ziet u een indicatie van de kosten per type badkamer.

Badkamer renovatie Gemiddelde prijs inclusief btw Extra informatie
Eenvoudige badkamer € 2.000 –

€ 4.400

Een vrij basic badkamer met een douche en een enkele wastafel met badkamermeubel. De vloer en wanden zijn bedekt met keramische tegels.
Uitgebreide badkamer € 3.000 –

€ 4.500

Een luxere badkamer met duurdere merken, een ruime douche en dubbele wastafel en ligbad. De vloer is van natuursteen, de wand van keramische tegels. Het geheel wordt gecompleteerd door prachtige badkamerinrichtingen.
Luxe badkamer € 5.500 –

€ 8.500

In deze zeer ruime douche wordt douchen een genot. Het luxe zon- of spabad zorgt voor de nodige ontspanning. Naast badkamermeubels zijn zowel de vloer als de wanden van een duurdere natuursteensoort.

Financiering van diverse badkameropties

Een badkamer financieren kan op verschillende manieren. Sparen behoort tot de mogelijkheden. Het kan echter zijn dat u spaargeld wilt behouden of dat u geen spaargeld meer heeft. U kunt een badkamer ook financieren met een hypotheek. Doe je dit niet bij het kopen van een huis, dan heb je al snel te maken met extra kosten. Bijvoorbeeld omdat u naar de notaris moet of er kosten zijn voor financieel advies. Om deze reden kiezen veel mensen voor badkamerfinanciering met een consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening. De rente hierop is hoger dan op een hypotheek. Het voordeel is dat u deze lening zonder afsluitkosten kunt aanvragen.

Doorlopende lening of persoonlijke lening?

Via Lenengeld.nl kunt u een badkamer financieren met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Deze laatste is de meest populaire lening onder onze klanten, ook vanwege de zekerheid van de maandelijkse betalingen. Samengevat zijn de belangrijkste verschillen:

 • De badkamer financieren met persoonlijke leningen

Heeft u al een idee hoe uw nieuwe badkamer eruit komt te zien? Nu je een budget hebt, kun je een persoonlijke lening afsluiten. U ontvangt dan het geld in één keer op uw rekening. De aflossing vindt plaats volgens een vast schema en de rente staat gedurende de looptijd vast. Zo weet u precies waar u op kunt vertrouwen bij de financiering van de badkamer.

 • Een badkamer financieren met een doorlopend krediet

Het alternatief is een doorlopende lening. Met dit leenformulier kunt u eenmalig terugbetaalde bedragen opnemen. Deze optie kan van pas komen als u ook andere doelen voor het lenen van badkamers heeft. De flexibiliteit heeft ook nadelen. Rente en looptijd zijn variabel. Hierdoor weet je vooraf niet wanneer de lening wordt afgelost en hoe hoog je maandlasten gedurende de gehele looptijd zullen zijn.

Hoeveel kan ik lenen voor een badkamerrenovatie?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen om uw badkamer te renoveren wordt voornamelijk bepaald door uw vaste lasten en inkomen. Op basis hiervan is uw maximaal verantwoord tegoed voor de badkamer. Met de Rekenmodule van Lenengeld.nl U kunt eenvoudig berekenen wat u kunt lenen. Ook geven wij direct de rente en maandlasten aan. Vraag een vrijblijvende offerte aan en beslis vervolgens zelf of u de badkamerfinanciering ook daadwerkelijk afsluit.

Gecombineerde badkamerrenovatie

Mocht je toch willen verbouwen, dan kun je naast de badkamer direct diverse woonverbouwingen combineren. Voordeel is dat u de financiering en verbouwing dan maar één keer zelf hoeft te regelen. U kunt denken aan de volgende leendoelen:

Staat uw kredietdoel er niet bij? Bekijk hier het complete overzicht.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Bij Lenengeld.nl kunt u eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen voor de financiering van een nieuwe badkamer. Na uw aanvraag inventariseren wij de laagst mogelijke rentetarieven voor uw kredietverstrekkers. Via “mijn omgeving” ontvangt u binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Lenengeld.nl doet de rest.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

De badkamer financieren? Overzicht kosten & opties
De badkamer financieren? Overzicht kosten & opties
0 +

Onze aanbieders