geld lenen kost geld

Auto financieren

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Auto financieren

Klaar om een handvol euro’s neer te leggen om een auto te kopen? Trap op de rem en kijk eerst even naar de mogelijkheden voor een auto financiering. De cash-only aanpak kan de juiste manier zijn, maar er zijn omstandigheden waarin een lening of een ander alternatief de betere optie kan zijn.

Om te beslissen moet u uw persoonlijke financiële situatie, kredietgeschiedenis en langetermijndoelstellingen evalueren. Er zijn voor- en nadelen aan het betalen van de volledige kosten van een auto met contant geld, dus weet welke dat zijn en welke opties er zijn.

Voordelen van contant betalen voor een auto


Een auto kopen met eigen geld heeft een aantal duidelijke voordelen. Enkele goede redenen om contant geld te gebruiken

 • Uw uitgaven en andere verplichtingen worden niet beïnvloed door een maandelijkse auto betaling.
 • Omdat je niet te maken hebt met een lening, komt er geen rente bij.
 • U hoeft zich niet bezig te houden met het in aanmerking komen voor een lening.
 • U raakt niet in de schulden of voegt er nog meer toe.
 • Het vermindert de kans dat u te veel uitgeeft aan een auto die te duur is.
 • Een autolening verschijnt niet op uw kredietrapport, dus het heeft geen invloed op uw schuld/inkomensratio en uw vermogen om in aanmerking te komen voor andere leningen, zoals een hypotheek.
 • Het voorkomt de mogelijkheid van een lening met een overschot, wat kan gebeuren wanneer u meer verschuldigd bent dan wat de auto waard is.
 • Als u later in financiële problemen komt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het op tijd doen van uw betalingen of het niet nakomen van de lening.
 • Eigenaar zijn van uw auto maakt u over het algemeen ook financieel flexibeler. Indien nodig, kunt u bezuinigen op het niveau van de verzekering die u dragen, omdat een geldschieter zal niet eisen dat een minimum niveau van de dekking, en je zou kunnen verkopen de auto als je wat snel geld nodig.

Wanneer betalen voor een auto met contant geld geen zin heeft


Aan de andere kant zijn er enkele argumenten tegen het gebruik van uw eigen geld om een auto te kopen. Bijvoorbeeld:

U zou spaargeld kunnen uitputten dat nodig is voor lopende uitgaven of toekomstige noodgevallen.
U hebt misschien niet genoeg om een veilige en betrouwbare auto te kopen.
Als u een kredietgeschiedenis moet opbouwen of herstellen, helpt contant betalen niet, maar een lening die u goed beheert wel.
Als u overweegt te wachten en geld te sparen omdat u denkt dat minder dan perfect krediet u niet zal kwalificeren voor een lening, kan financiering nog steeds een optie zijn. Speciale financiering deals zijn soms beschikbaar voor mensen met lagere credit scores, en je kan in staat zijn om een auto te financieren tegen een fatsoenlijk tarief, zodat u kunt gaan werken of school, of gebruik het voor uw gezin na alles.

Wanneer is het een goed idee om een auto te financieren?


Wanneer u een auto financiert, gaat u een lening aan. U kunt het geld rechtstreeks van een bank, financieringsmaatschappij of kredietunie lenen, of gebruikmaken van financiering door een dealer, waarbij de dealer de lening regelt via de financiële instelling waarmee hij samenwerkt.

In elk geval betaalt u gewoonlijk een voorschot en betaalt u de schuld terug in gelijke maandelijkse termijnen gedurende een overeengekomen termijn (van 24 tot 84 maanden). De geldschieter kan kosten veranderen om de lening te verwerken, die worden toegevoegd aan het saldo, en de rente is ingebouwd in de betalingen. De rente die u wordt aangeboden hangt af van uw kredietscore en andere factoren. Hogere credit scores kan land je lagere tarieven, en vice versa.

Een auto financieren kan een goed idee zijn wanneer:

 • U een nieuwere auto wilt rijden waarvoor u in een redelijke tijd niet genoeg geld kunt sparen.
 • De rentevoet is laag, dus de extra kosten zullen niet veel toevoegen aan de totale kosten van het voertuig.
 • De regelmatige betalingen zullen geen stress toevoegen aan uw huidige of toekomstige budget.
 • Lage maandelijkse betalingen zullen middelen vrijmaken voor uw andere noodzakelijke uitgaven.
 • U weet zeker dat u de betalingen op tijd kunt en zult doen.
 • U wilt uw kredietgeschiedenis verbeteren met een lening op afbetaling.
 • Alternatieve vormen van autofinanciering
 • Als u geen geld hebt om een auto te kopen, maar een normale financiering niet haalbaar is, zijn er andere manieren om de auto te krijgen die u wilt.

Een auto leasen


Als eerste is er de optie om een auto te leasen, wat in wezen een lange termijn huur is. Leases vereisen meestal een vooruitbetaling en vervolgens regelmatige maandelijkse betalingen voor een vast aantal jaren, vergelijkbaar met een lening. Wanneer het leasecontract afloopt, levert u de auto in, koopt u hem of begint u een nieuw leasecontract voor een ander voertuig. Een van de voordelen: U kunt om de paar jaar in een nieuwe auto rijden met betaalbare betalingen. Nadelen zijn de vele kosten en mogelijke boetes, en hogere uiteindelijke kosten als u de auto na afloop van het leasecontract houdt dan wanneer u de auto in eerste instantie zou kopen. Leases hebben ook vaak een jaarlijkse kilometerbeperking, waarbij kosten in rekening worden gebracht als de huurder de limiet overschrijdt.

Weeg uw opties af


Een auto kopen, contant of met een lening, is altijd een belangrijke beslissing. Doe dat met volledige kennis van uw inkomensvermogen, de uiteindelijke kosten en wat voor u echt zinvol is. Als u voor het eerst een auto koopt, doe dan rustig aan en neem alle feiten in overweging. Als u kiest voor financiering, moet u weten dat kredietverstrekkers uw kredietwaardigheid zullen beoordelen om de kwalificatie en voorwaarden te bepalen, dus controleer uw kredietrapport lang voordat u een auto koopt.

Inhoudsopgave

Waar krijg jij snel geld? Snel geld lenen met lening.com
Auto financieren
0 +

Onze aanbieders