geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

Online een autolening afsluiten » Toprente voor uw autolening

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Contantkorting als voordeel voor autoleningen ten opzichte van dealerfinanciering

Bijna alle autodealers bieden nu 0% financiering aan, wat op het eerste gezicht bijzonder goedkoop lijkt. Maar dergelijke aanbiedingen bevatten vaak verborgen kosten: consumenten moeten vaak een hoge aanbetaling en/of laatste termijn betalen aan de winkelier. Bovendien hebben kopers geen flexibiliteit met het aanbod van de dealer, aangezien ze de aangeboden voorwaarden moeten accepteren. Daarnaast werken retailers meestal maar met één of twee banken samen, wat de keuze en daarmee de spaarmogelijkheden aanzienlijk beperkt.

Een autolening die niet bij de dealer wordt afgesloten is daarentegen flexibel aan te passen aan uw eigen wensen. Bovendien kunnen de kosten van de autolening aanzienlijk worden verlaagd door de contantkorting. Dit wordt geïllustreerd in de volgende berekening. De basis is een dealeraanbod met een koopsom van EUR 15.000,00, een looptijd van 48 maanden en een rentepercentage van 2,99%.

“Een “contante betaling” betekent niet dat u de lening contant moet betalen. Dat betekent dat je het bedrag in één keer betaalt.”

autolening met
Contantkorting
Dealerfinanciering

aankoopprijs

15.000,00 €

15.000,00 €

Contantkorting

2.000,00 €

0,00 €

aanbetaling

0,00 €

5.000,00 €

laatste afbetaling

0,00 €

4.000,00 €

Netto leningbedrag

13.000,00 €

6.000,00 €

Totale kosten inclusief rente

13.809,00 €

15.373,00 €

De tabel maakt duidelijk dat de totale kosten (aankoopkosten plus rentekosten) bij oldtimerleningen beduidend lager zijn dan bij dealerfinanciering. De kostenbesparingen zijn voornamelijk te danken aan de contante betalingskorting. Als u contant betaalt bij de winkelier, kunt u vaak kortingen bedingen van 20% of zelfs meer. Voor meer informatie over het kopen van een auto, het financieren en aflossen van autoleningen raden we aan om de overzichtspagina autoleningen te bekijken.

Als u wilt overstappen van dealerfinanciering naar een autolening, is het raadzaam om de financiering opnieuw in te plannen. Hierdoor kunnen de rentekosten indien nodig worden verlaagd en hoeft u niet meer de laatste termijn te sparen op hetzelfde moment dat u uw bestaande dealerlening opnieuw inspreekt.

Hoe u naar uw autolening klikt

In drie stappen naar de lening

1e stap: aanbiedingen vergelijken

Met onze autoleningvergelijking vindt u met slechts een paar klikken goedkope en geschikte aanbiedingen voor uw autolening – gemakkelijk vanuit huis via smartphone, tablet of pc. In de eerste stap vult u het gewenste leenbedrag in en kiest u als doel “nieuwe auto” of “gebruikte auto”. Het geleende bedrag dient gebaseerd te zijn op de aankoopprijs, aangezien de auto dient als onderpand voor de autolening. Banken kennen daardoor een lagere rente toe. Uw persoonlijke en financiële wensen zullen worden gevraagd voor individuele aanbiedingen die op u zijn afgestemd.

Sommige banken verstrekken autoleningen waarvan het geleende bedrag hoger is dan de aankoopprijs. Hierdoor kunnen extra aanschafkosten (inschrijving, verhuizing, etc.) worden gefinancierd. Houd er rekening mee dat de leenaanbiedingen duurder worden als het leenbedrag te ver afwijkt van de aankoopprijs. De aankoopprijs van de auto dient minimaal 80% van het aangevraagde leenbedrag te bedragen.

2e stap: Selecteer aanbieding

Selecteer in de volgende stap de gewenste financiering uit uw persoonlijk aanbodoverzicht. Let voor een zo goedkoop mogelijke autolening niet alleen op het jaarpercentage, maar ook op extra mogelijkheden zoals bijzondere aflossingen.

Stap 3: Geld ophalen

Tot slot dien je de bindende leningaanvraag in. Met de digitale handtekening (kortweg QES) kunt u de leenovereenkomst vanuit huis ondertekenen. U kunt eenvoudig de door de kredietverstrekker gevraagde documenten of bewijzen uploaden. U kunt uw identiteit ook online laten bevestigen dankzij het video-identificatieproces. De genoemde processen versnellen de leningverwerking en dus ook de betaling.

Algemene vereisten voor een autolening

  • Meerderjarig (= voltooiing van het 18e levensjaar)

  • Geregistreerde hoofdverblijfplaats in de Bondsrepubliek Duitsland

  • Duitse bankrekening of salarisrekening

  • regelmatig inkomen

  • De meeste kredietverstrekkers vereisen een vaste arbeidsrelatie

  • Voldoende kredietwaardigheid (= positieve betalingshistorie + betalingsmogelijkheid)

Om bovengenoemde acceptatiecriteria te kunnen controleren, worden diverse documenten en bewijzen opgevraagd bij de uitlenende bank. Welke dit in detail zijn, kan per bank verschillen. Deze documenten zijn meestal vereist:

  • Geldige identiteitskaart of paspoort

  • Salarisstroken of bewijs van inkomen voor zelfstandigen

  • bankafschriften

  • Documenten over uw voertuig zoals het kentekenbewijs deel 2 (inschrijvingsbewijs voertuig, merk, model, kilometerstand, etc.)

4 tips voor een goedkope autolening

Tip 1: Pas de leentermijn aan aan de levensduur van het voertuig

Als u bij het vergelijken van autoleningen een lange looptijd invoert, krijgt u een lager tarief. Dit kan verleidelijk zijn omdat je maandlasten lager zijn. Dit kan er echter toe leiden dat u de lening toch moet terugbetalen als de auto niet meer functioneert. Het is logischer om de looptijd van de lening aan te passen aan de levensduur van de auto. Voor een nieuwe auto is dat zes tot tien jaar, voor een gebruikte auto slechts twee tot zes jaar. U kunt dan eenvoudig een nieuwe autolening afsluiten.

Tip 2: Gebruik autoleningen met speciale terugbetalingsopties

U kunt een lening (gedeeltelijk) sneller terugbetalen als u bijzondere aflossingen doet. Door de lagere rentekosten bespaart u veel geld. Dus als je kijkt naar de aanbiedingen van een autoleningvergelijking, kijk dan specifiek naar leningen met gratis speciale terugbetalingsopties.

Tip 3: Controleer en pas de autoverzekering regelmatig aan

Bij de financiering van nieuwe auto’s eisen sommige banken dat u een omniumverzekering voor de auto afsluit. Uw auto verliest echter met de jaren aan waarde. Om geld te besparen, is het daarom zinvol om de verzekering regelmatig te herzien en om te zetten in een uitgebreide verzekering als de waarde van de auto sterk is gedaald.

Tip 4: Krijg gratis advies van onze kredietexperts

Vragen over voorwaarden of individuele autoleningen komen vaak voor wanneer u een autolening vergelijkt. De kredietexperts van Lenengeld.nl helpen u gratis bij alle problemen met betrekking tot uw autofinanciering. Maak je gebruik van het vrijblijvende advies, dan vind je snel de juiste en goedkoopste lening voor jou.

Wilt u meer weten over autofinancieringen en autoleningen, dan vindt u hier onze uitgebreide overzichtspagina. Daar vindt u ook informatie over de financiering van andere voertuigen zoals motorfietsen of quads.

Alternatieven voor de klassieke autolening

Er zijn verschillende alternatieven voor traditionele autoleningen. Hieronder presenteren we de drie meest voorkomende varianten:

ballon financiering

Bij ballonfinanciering wordt de auto gefinancierd met een lening met een slottermijn. Het relatief lage maandtarief is voordelig. Hiervoor moet tegelijkertijd de hoge slottermijn worden gespaard. Dit kan leiden tot financiële knelpunten en vaak moet vervolgfinanciering voor de ballon (= laatste termijnbetaling) worden afgesloten.

Auto-leasing

Bij het leasen van een auto betaalt u als huurder een vast maandtarief aan de verhuurder (bank, autodealer of leasemaatschappij). Het autoleasetarief is een soort huurprijs. In ruil daarvoor mag je de auto gebruiken. Leasingaanbiedingen bevatten vaak kilometerbeperkingen. Huurders mogen slechts een vast aantal kilometers per jaar rijden.

Dealerfinanciering

Dealerfinanciering bestaat meestal uit een aanbetaling, een lening en een laatste afbetaling. Aanbetaling en laatste termijn zijn relatief hoog. Het daadwerkelijke geleende bedrag is daarentegen klein en de rentetarieven zijn ook lager. De lening kan echter meestal alleen zo goedkoop worden aangeboden omdat kopers slechts een heel klein deel van de aankoopkosten financieren via de lening.

Met Lenengeld.nl heeft u niet alleen de mogelijkheid om verschillende aanbiedingen voor autoleningen te vergelijken en direct online aan te vragen. Onze leningspecialisten staan ​​u ook graag telefonisch te woord en helpen u bij het vinden van een autolening op maat – uiteraard gratis, vrijblijvend en persoonlijk.

Dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur 0800 433 88 77 66

.

Veel Gestelde Vragen

Is een volledig digitale autolening mogelijk?

Wij bieden u de mogelijkheid om de autolening volledig digitaal af te sluiten. Gebruik hiervoor eenvoudig digitale processen zoals de Video-Ident procedure voor legitimatie of de Comfort Check of rekeningoverzicht. Hierdoor kunnen banken uw rekeningtransacties digitaal inzien. Dit betekent dat bankafschriften en salarisafschriften niet meegestuurd hoeven te worden.

Kan ik ondanks een negatieve SCHUFA-inschrijving een autolening afsluiten?

Voor de kredietcontrole vragen banken gegevens op bij SCHUFA of andere kredietinstellingen. Dit gebeurt echter alleen wanneer u een lening aanvraagt ​​- een leningvergelijking bij ons is altijd SCHUFA-neutraal en heeft geen invloed op uw score. Als u een negatieve SCHUFA-invoer heeft, betekent dit niet noodzakelijk dat u geen autolening krijgt.

Hoe werkt de leningcalculator precies bij het vergelijken van autoleningen?

De leningcalculator is het hart van de leningvergelijking. Als u een lening wilt afsluiten, kunt u zo uw autolening berekenen. U heeft de mogelijkheid om de parameters van de leencalculator naar wens te wijzigen en aan te passen zodat het tarief en de looptijd overeenkomen met uw wensen.

Moet ik een restschuldverzekering afsluiten voor mijn autolening?

Dealeraanbiedingen vereisen vaak een restschuldverzekering, zodat u de autolening kunt krijgen. Of een restschuldverzekering voor u zinvol is bij het afsluiten van een autolening hangt echter af van uw persoonlijke situatie. Daarnaast kunnen diverse verzekeringsclaims worden gedekt met de restschuldverzekering.

Kan ik alleen nieuwe auto’s kopen met een autolening of ook gebruikte auto’s?

Met een autolening kunt u in principe niet alleen nieuwe auto’s kopen, maar ook gebruikte auto’s. Bij gebruikte auto’s moet echter worden opgemerkt dat de voertuigwaarde vanuit de optiek van de bank nog voldoende moet zijn. Want de auto moet kunnen worden gebruikt als kredietbescherming bij wanbetalingen. Denk ook na over hoe lang je van plan bent om met de auto te rijden. Als u de auto bijvoorbeeld over drie of vier jaar weer wilt verkopen, moet de autolening tegen die tijd zijn afgelost.