geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

Dit zijn de vereisten voor een autolening

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Bij het kopen van een nieuwe auto maken veel consumenten gebruik van een autolening. Zoals bij elke lening gelden er echter bepaalde vereisten voor het financieren van uw gewenste auto. Welke dat zijn en hoe je een autolening kunt aanvragen, lees je in dit artikel.

de essentie in het kort

 • Om een ​​autolening aan te vragen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en een woonplaats in Duitsland hebben. Daarnaast moet u voldoende kredietwaardigheid en een regelmatig inkomen hebben.

 • U kunt een autolening aanvragen via uw lokale bank, de autodealer of een online bank.

 • Om uw kansen op een autolening te vergroten, kunt u een tweede debiteur aannemen, uw kredietbureau controleren en opschonen of het geleende bedrag verlagen.

Bent u op zoek naar een geschikte autolening met gunstige voorwaarden? Met onze Autokreditvergleich vindt u aantrekkelijke aanbiedingen voor de financiering van uw volgende nieuwe auto.

Deze vereisten voor autoleningen zijn van toepassing in Duitsland

Dit zijn de algemene vereisten voor autoleningen waaraan een aanvrager in Duitsland moet voldoen:

 • Er wordt voldoende kredietwaardigheid gegeven

 • De aanvrager heeft een vast inkomen

 • De lener heeft zijn hoofdverblijfplaats in Duitsland

 • De aanvrager is meerderjarig

Belangrijke documenten voor autofinanciering

Afhankelijk van of u de autolening online, in het bankfiliaal of bij de autodealer aanvraagt, zijn meestal de volgende gegevens en documenten nodig:

 • Informatie over persoonsgegevens en woonsituatie

 • Informatie over de werkgever, soort activiteit, duur en tijdslimiet

 • Kopie ID-kaart of geldige werk- en verblijfsvergunning als u niet de Duitse nationaliteit heeft

 • Actuele loonbewijzen in de vorm van de laatste loonstroken en rekeningafschriften of belastingaanslagen zelfstandigen

 • Bewijs van vast dienstverband via arbeidsovereenkomst

 • Gegevens met betrekking tot het te financieren voertuig: aankoopbewijs (kopie van het koopcontract of kentekenbewijs II), gegevens over het voertuig (type en merk), datum eerste inschrijving en kilometerstand voor gebruikte voertuigen

kredietwaardigheid en kredietwaardigheid

Voldoende kredietwaardigheid is een van de belangrijkste vereisten voor een autolening. Het is echter niet alleen het inkomen dat hier relevant is. In plaats daarvan gaat het vooral om de balans tussen inkomsten en uitgaven. Om uw kredietwaardigheid te controleren, gebruikt de kredietverstrekker een Schufa-query. Met negatieve boekingen, zoals onbetaalde leningen, nemen uw kansen af. Ten slotte gebruikt de geldschieter uw kredietwaardigheid om te bepalen hoe groot de kans is dat hij zijn lening terugkrijgt.

Waar een autolening aanvragen?

Er zijn drie manieren om een ​​autolening aan te vragen. Enerzijds kan dit via een huisbank of een andere filiaalbank. Ze hebben meestal goede deals, maar sommigen vragen de auto als onderpand. Totdat de lening is afbetaald, moet u het kentekenbewijs bij de kredietverstrekker achterlaten. De tweede manier is via de dealer. Net als de huisbank behouden de dealers vaak het eigendom van het voertuig als zekerheid. Ze bieden echter vaak 0 procent financiering aan. Last but not least kunt u ook een autolening aanvragen bij online of directe banken. Deze hebben vaak gunstige voorwaarden en hebben meestal geen kentekenbewijs van u nodig.

Wist u dat u onder bepaalde omstandigheden de kosten van de autolening fiscaal kunt aftrekken? In dit info-artikel vertellen we je hoe je dit doet.

Zo verbetert u de vereisten voor autoleningen voorafgaand aan de aanvraag

De volgende tips kunnen uw kansen op een autolening vergroten:

Ruim je Schufa-score op: Vraag een kopie van de postgegevens van uw Schufa aan. Analyseer het document zeer zorgvuldig en zoek naar items die al lang geleden hadden moeten worden verwijderd. In zeldzame gevallen zijn er onjuiste invoer. Bel in dat geval het kredietbureau en vraag hen deze fouten te corrigeren.

Zoek een tweede lener: Voor banken verkleint een tweede kredietnemer met een goede kredietwaardigheid het risico op wanbetaling.

Verminder het geleende bedrag: Dit vergroot uw kansen op een lening aanzienlijk.

Deze factoren zullen leiden tot de afwijzing van de aanvraag

Hier zijn enkele van de redenen die ertoe kunnen leiden dat een autolening wordt afgewezen:

 1. Problemen met de Schufa: Als uw kredietwaardigheid onvoldoende is of uw draagkracht onzeker is, wordt uw aanvraag voor de lening afgewezen.

 2. Soort dienstverband: Uw leningaanvraag kan ook worden afgewezen vanwege uw dienstverband. Zelfstandigen en freelancers hebben over het algemeen slechtere eisen voor autoleningen. Dit geldt vooral als ze nieuw zijn in de baan.

 3. De hoogte van het inkomen: Zelfs als je een goede Schufa-rating en een vaste baan hebt, kunnen banken je aanvraag afwijzen op basis van je inkomen. Dit gebeurt wanneer het leenbedrag dat u aanvraagt ​​hoger is dan uw financiële middelen.

 4. Wijzigen: Vanaf je midden jaren 60 nemen je kansen op het krijgen van een lening af. Banken willen ervoor zorgen dat u de lening kunt afbetalen met uw maandelijkse pensioen.

Onder bepaalde omstandigheden kan het zinvol zijn om de klassieke lening op afbetaling te verkiezen boven een autolening. In onze vergelijking van de twee kredietvormen leest u waar u op moet letten.

Veel Gestelde Vragen

Hoe lang duurt het voordat een autolening wordt goedgekeurd?

Het kost een bank meestal drie tot zeven dagen om het papierwerk te bekijken en een beslissing te nemen. Voorwaarde hiervoor is dat de bank over alle documenten beschikt die nodig zijn voor de aanvraag.

Waar kan ik een autolening krijgen zonder Schufa?

In sommige gevallen bieden online banken en dealers autoleningen aan zonder Schufa. Deze zijn echter niet als ernstig te beschouwen. Met een slechte kredietwaardigheid is het daarom autodealers waard en vergelijk banken Of denk aan een persoonlijke lening.

Kan de bank de goedkeuring van de lening intrekken?

De bank kan de leningtoezegging op elk moment herroepen als er voorwaarden zijn die het verstrekken van leningen in de weg staan. U hoeft de herroeping van de verbintenis niet te rechtvaardigen.

Hoe wordt een autolening afbetaald?

Een autolening werkt als een normale lening op afbetaling. U leent een geldbedrag en gebruikt dit om uw auto te betalen. U lost de lening dan af in vaste maandelijkse termijnen, inclusief rente.