geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

Bereken autolening

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Autoleningen zijn een van de meest populaire kredietvormen. Dit komt niet in de laatste plaats door lage rentetarieven en kortingen. Om de talrijke aanbiedingen voor autofinancieringen beter te kunnen vergelijken, leest u in dit artikel hoe u uw autolening kunt berekenen.

de essentie in het kort

  • Vooral het maandtarief en de leentermijn zijn van belang voor het berekenen van de autolening. Afhankelijk van de looptijd kan een lening duurder worden.

  • Om het maandbudget te berekenen dat u beschikbaar heeft voor de termijnbetaling, maakt u een huishoudrekening aan.

  • Bij een autofinanciering met een slottermijn dient u gedurende de looptijd geld opzij te zetten.

  • Als het om autofinancieringen gaat, zijn er ballonfinancieringen, 3-way financieringen en de klassieke lening op afbetaling.

Bereken autolening met deze formules

Door uw autolening te berekenen, krijgt u een prijsoverzicht van de verschillende financieringsaanbiedingen en kunt u deze beter vergelijken. Zo weet u welke kosten u gaat maken en kunt u een autofinanciering vinden die bij uw financiële middelen past.

Om uw autolening te berekenen, kunt u gemakkelijk een onlineAutomatische leningcalculator gebruiken. Anders berekent u eenvoudig zelf de maandtermijnen en leentermijn van uw autolening met behulp van de volgende formules:

maandelijks tarief = [Finanzierungsbetrag + (Finanzierungsbeitrag x Zinssatz ÷ 100)] ÷ Leningtermijn

krediettermijn = [Finanzierungsbetrag + (Finanzierungsbetrag x Zinssatz ÷ 100)] ÷ Som van de maandelijkse termijnen

Aandacht: Gebruik altijd de APR als de rentevoet voor deze rekeningen om de volledige kosten van de lening te krijgen. Daarnaast kan het zijn dat zzp’ers alleen een lening krijgen tegen slechtere voorwaarden.

Hier moet je op letten bij het berekenen van je autolening

Het berekenen van uw autolening vraagt ​​enige voorbereiding. Denk aan aankoopbedrag van het gewenste voertuig en de Bedrag van de maandelijkse termijnen, die u kunt betalen. Het is belangrijk dat je de zaak realistisch benadert en alleen werkt met bedragen die je realistisch aankan. Hetzelfde geldt voor Extra kosten, om bijvoorbeeld rekening te houden met verzekeringen en wegenbelasting. Anders loop je achteraf tegen onverwachte kosten aan. Daarnaast moet u beslissen of een aanbetaling voor u geschikt is. Een gedetailleerd overzicht van hoe zij berekenen welke auto u probleemloos kunt financieren, vindt u hier.

Houd er ook rekening mee dat de autolening een geoormerkte financiering is. Het kentekenbewijs blijft dus in handen van de kredietbank en dient als zekerheid totdat de lening volledig is afbetaald. U bent dus nog geen eigenaar van het voertuig, u heeft alleen het recht om de auto te gebruiken.

Autolening berekenen met laatste termijn

Kiest u voor ballonfinanciering, dan krijgt u lage maandtarieven, maar betaalt u wel een hoog eindtarief. In dit geval is het raadzaam om tijdens de contractperiode geld te sparen voor de laatste termijn. Om een ​​definitieve autolening te berekenen, trekt u eenvoudig het totaal van de laatste betaling af van het geleende bedrag en past u de bovenstaande formules toe.

Bent u op zoek naar een passende autolening met topvoorwaarden? op de onze kredietvergelijking u vindt gegarandeerd het juiste aanbod voor uw behoeften.

Deze financieringsmodellen zijn beschikbaar voor autoleningen

Er zijn drie financieringsmodellen beschikbaar voor consumenten voor een autolening: ballonfinanciering, 3-way financiering en leningen op afbetaling. In de ballon financiering u betaalt lage maandlasten, maar betaalt aan het einde van het contract een hoog slotbedrag. Daarom lijkt deze methode op het eerste gezicht vaak goedkoper dan het uiteindelijk is. Vergelijkbaar is de 3-weg financiering. Hier heb je een aanbetaling nodig en betaal je vervolgens maandelijkse termijnen. Aan het einde van de looptijd is er een slottermijn of restschuld. De laatste financieringsmethode is de lening op afbetaling, waarbij u het geleende bedrag in vaste maandelijkse bijdragen betaalt.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van een autolening ten opzichte van dealerfinanciering?

Met een autolening kun je uit vele aanbiedingen de voor jou juiste lening kiezen. Daarnaast bent u direct na aankoop eigenaar van het voertuig, aangezien u het bedrag direct betaalt. U hoeft uw kentekenbewijs niet te deponeren.

Hoe bereken ik de rente op mijn autofinanciering?

Naast het maandtarief en de looptijd kunt u ook de rente over uw autolening berekenen. Gebruik hiervoor de volgende formule:

(Financieringsbedrag x rentepercentage ÷ 100) x leentermijn

Hoe bereken ik het maximale budget voor een autolening?

Om te berekenen welke auto u zich kunt veroorloven, moet u eerst uw huishoudsurplus bepalen. Nadat u uw budget heeft bepaald in termen van leenbedrag en eigen vermogen, moet u nog steeds rekening houden met extra kosten zoals verzekeringen, wegenbelasting en kentekenplaten.

Welke financieringsmodellen zijn er voor een autolening?

Ballfinanciering biedt lage maandtarieven maar een hoog eindtarief. De 3-way financiering daarentegen omvat een aanbetaling, consistente maandelijkse bijdragen en een laatste termijn. Ten slotte is er de lening op afbetaling, die constante maandelijkse betalingen biedt.