geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

Autolening of lening op afbetaling voor de nieuwe auto?

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Er zijn veel redenen waarom het kopen van een auto niet kan wachten. Een verhuizing of verandering van baan, een nieuw gezinslid of het perfecte aanbod voor de langverwachte droomauto kunnen het nodig maken om snel te handelen. Maar ook bij een vast inkomen is een groter bedrag niet altijd direct beschikbaar. Een autolening of lening op afbetaling kan een goedkope oplossing zijn om uw droom van een nieuwe auto snel waar te maken.

de essentie in het kort

  • Leningen voor het kopen van een auto zijn snel en gemakkelijk beschikbaar.

  • De rentetarieven zijn veel goedkoper dan bij reguliere debetstanden.

  • De autolening is geoormerkt, maar iets goedkoper.

  • De tarieven zijn eenvoudig aan te passen aan uw eigen financiële situatie.

  • De term is hanteerbaar en eenvoudig te berekenen.

Autolening of lening op afbetaling – dit zijn de verschillen

Een autolening of lening op afbetaling biedt particulieren een goedkope manier om een ​​bepaald bedrag te lenen bij een bank. Beide kredietvormen behoren tot de zgn Consumentenkrediet en snelle beschikbaarheid van grotere bedragen of een anticipatie op toekomstige inkomsten mogelijk maken.

De klassieke lening op afbetaling

Afhankelijk van de bank kan een lening op afbetaling ca. € 500 tot € 75.000 kunnen worden gekocht die u voor elk doel kunt gebruiken. Dit kan zijn het kopen van een nieuwe wasmachine of een smartphone, het kopen of verbouwen van je eigen huis of zelfs een nieuwe auto. De looptijd en hoogte van de rente is afhankelijk van de hoogte van het maandbedrag en de hoogte van de lening. De parameters zijn aan te passen aan uw eigen financiële situatie zodat de lening zonder grote verliezen kan worden afgelost. Een groot voordeel hierbij is dat u bij aankoop direct eigenaar bent van de auto, aangezien u de lening elders aflost. De rentetarieven zijn echter meestal iets hoger dan bij een autolening.

Over onze vergelijkingsportaal U kunt verschillende aanbiedingen voor autoleningen vergelijken en de beste autofinanciering voor uw behoeften vinden.

Eigenaardigheden van de autolening

In tegenstelling tot de algemene lening op afbetaling is de autolening bestemd voor de aankoop van een auto of motor. De voorwaarden hiervoor zijn meestal iets voordeliger dan bij de algemene lening op afbetaling en variëren ook hier afhankelijk van de hoogte van de lening, de maandelijkse aflossing of de looptijd. Het kentekenbewijs wordt als zekerheid bij de bank gedeponeerd. De auto is dus pas van u als de lening volledig is afbetaald. Dit zou als nadeel van deze lening kunnen worden gezien, maar maakt bij gebruik van de auto meestal geen verschil. Veel autodealers bieden hun eigen lening aan voor auto-aankopen. Ze werken ofwel samen met een bank of kunnen goedkope leningen aanbieden via hun eigen groepsbank. Een aanbetaling bij het kopen van een auto kan een positief effect hebben op de kredietvoorwaarden. U kunt meer informatie krijgen over dealer- en bankfinanciering hier.

Vind de juiste autolening voor uw behoeften

Als u op internet naar autoleningen zoekt, vindt u een groot aantal verschillende banken en aanbiedingen. Maar hoe groot het aanbod ook is, de wensen en eisen van de leners zijn net zo verschillend. De directe vergelijking is des te meer de moeite waard om beste autofinanciering voor jezelf te vinden. Denk er van tevoren over na:

  • Hoeveel kapitaal kan ik ophalen voor een aanbetaling?

  • Hoe groot kan de maandelijkse last aan termijnen zijn?

  • Tegen wanneer moet de lening afbetaald zijn?

  • Ga je hier Blader door verschillende opties en pas de parameters aan om de beste persoonlijke autolening weer te geven.

Zowel voor een lening op afbetaling als voor een autolening moet u aan bepaalde eisen voldoen. Welke dat precies zijn, leest u hier.

Veel Gestelde Vragen

Voor wie is een autolening geschikt?

Als het kopen van een auto niet kan wachten maar uw eigen financiële reserves niet voldoende zijn, is een autolening een eenvoudige oplossing. Als je een regelmatig inkomen hebt en een goed overzicht hebt van je eigen uitgaven, kun je hier grotere uitgaven doen zonder jarenlang vast te zitten aan een contract en zonder beperkingen. Zelfstandigen kunnen ook een autolening aanvragen, maar vaak gelden hier andere voorwaarden.

Welke eisen moet je meenemen?

Om een ​​autolening of lening op afbetaling te krijgen, moet u meerderjarig zijn, in Duitsland wonen en een Duitse bankrekening hebben. U dient ook een vast inkomen te hebben. Kredietwaardigheid en kredietbureau worden altijd gecontroleerd bij het verstrekken van een lening.

Kan een autolening worden toegekend ondanks een negatieve Schufa-invoer?

Veel kredietinstellingen bieden ook leningen aan voor auto-aankopen, ondanks een negatief kredietbureau. Hier zijn de rentelasten echter meestal beduidend hoger.

Wat zijn de alternatieven voor een autolening of lening op afbetaling?

Andere opties voor het financieren van een auto kunnen leasing of ballonfinanciering zijn. Bij leasing wordt de auto voor een vooraf afgesproken periode voor een vast bedrag per maand geleend van de dealer. Breng dan de auto terug. Ballonfinanciering is vergelijkbaar met een lening op afbetaling. De maandelijkse termijnen zijn aanzienlijk lager en het grootste deel van het bedrag wordt pas tegen het einde van de looptijd betaald.