geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

Autolening met laatste termijn: auto’s goedkoop financieren

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Als de reparaties aan uw eigen auto zich voortdurend opstapelen, is het in veel gevallen tijd voor een nieuwe auto. Dit gaat gepaard met hoge kosten en is meestal niet alleen met eigen reserves te betalen. Dus als je een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen, heb je vaak een lening nodig. Zeker in tijden van lage rente is financiering zelfs een aantrekkelijk alternatief voor een directe aankoop via sparen.

Steeds meer consumenten kiezen voor een autolening of zogenaamde ballonfinanciering, oftewel een autolening met een laatste termijnbedrag. Wij van Geldnodig.nl geven u in het volgende artikel alle belangrijke informatie over ballonfinanciering en andere financieringsmogelijkheden.

de essentie in het kort

 • Ballonfinanciering is een lening met lage maandtermijnen en een hoge slottermijn.

 • De autolening met een laatste termijn verschilt van de klassieke lening op afbetaling, leasing en 3-way financiering.

 • De autolening met slottermijn wordt aangeboden voor nieuwe en gebruikte auto’s.

 • Voordat u een ballonfinanciering voor uw auto afsluit, moet er een leningvergelijking worden uitgevoerd.

 • Het is belangrijk om in een vroeg stadium na te denken over de financiering van de laatste termijn.

Zo werkt een auto kopen met een laatste afbetaling

Zodra u uw droomauto heeft gevonden, rijst de vraag naar de juiste financieringsvorm. Veel autokopers gebruiken ballonfinanciering om een ​​auto te kopen en betalen op deze manier lage maandelijkse termijnen. Maar hoe werkt de autolening met laatste termijn precies?

 1. U vraagt ​​de autolening aan bij Geldnodig.nl of een autodealer. Als dit wordt goedgekeurd, kunt u uw auto financieren.

 2. U betaalt de bank tussen de 12 en 60 maandelijkse termijnen voor de goedgekeurde lening.

 3. Aan het einde van de leentermijn (maximaal 60 maanden) moet de laatste termijn volledig worden betaald. De laatste termijn wordt aan het begin van de leentermijn vastgesteld.

De lener en de bank plannen de ballonfinanciering meestal zo dat het laatste afbetalingsbedrag en de restwaarde van de auto vergelijkbaar zijn. Dit zou u (theoretisch) de mogelijkheid geven om de auto te verkopen en de laatste termijn te betalen met de opbrengst van de verkoop.

Voor wie is het kopen van een auto met een laatste afbetaling in het bijzonder de moeite waard?

 • jonge professionals hebben vaak pas een laag inkomen aan het begin van hun beroepsactiviteit. Tegelijkertijd zijn de maandlasten echter erg hoog, bijvoorbeeld voor het eerste eigen appartement.

 • Met wat jonge gezinnen Naast een laag inkomen zijn er ook de kosten voor kinderen. Daarnaast werkt vaak maar één van de twee ouders, waardoor er weinig geld beschikbaar is om een ​​auto te financieren.

 • ook bij alleenstaande ouders geld is meestal krap. Toch zijn ze vaak afhankelijk van een auto om naar hun werk te gaan of om het kind naar de kinderopvang te brengen.

In drie stappen naar uw autolening met laatste termijn

Welke autolening met slotaflossing het beste bij uw wensen past, moet goed worden doordacht. Geldnodig.nl biedt u de mogelijkheid om alle leningaanbiedingen op de markt op een transparante, begrijpelijke, vrijblijvende en duidelijke manier met weinig moeite te vergelijken.

In drie stappen naar de lening

1. Vergelijk

Om de aanbiedingen op Geldnodig.nl te kunnen vergelijken, moet u eerst de looptijd (maximaal 5 jaar), het leenbedrag en het doel invullen. Voor autofinanciering is dit “gebruikte auto” of “nieuwe auto”. Dit betekent dat u van de bank bijzonder gunstige rentetarieven krijgt. Ook hebben wij bepaalde persoonlijke en financiële gegevens van u nodig zodat wij voor u de juiste aanbieding kunnen vinden tegen de beste voorwaarden.

2. Selecteer aanbieding

Nadat u de juiste lening heeft gevonden in het voor u opgestelde overzicht van aanbiedingen, selecteert u deze online en dient u de leningaanvraag in. Voordat u echter de juiste aanbieding kiest, moet u de effectieve rentetarieven van de aanbiedingen met elkaar vergelijken. De effectieve rente omvat alle kosten en vergoedingen die worden gemaakt in verband met het lenen.

3. Krijg geld

De bank waar de kredietaanvraag is gedaan, controleert de gegevens en neemt vervolgens een kredietbeslissing. Als de aangevraagde lening wordt goedgekeurd, stort de financieringsbank het geleende bedrag op de rekening van de kredietnemer.

Geldnodig.nl kredietadviseur tip:

“Bij het kopen van een auto zijn er hoge kosten. In dat geval biedt een lening financiële ondersteuning. Vergelijk bij Geldnodig.nl de juiste aanbiedingen voor jou!”

Autolening met laatste termijn: Welke andere financieringsmogelijkheden zijn er?

Ballonfinanciering voor uw auto is niet de enige autofinancieringsoptie. Als alternatief kunnen consumenten ook kiezen voor klassieke autolening, leasing of 3-way financiering als financieringsoptie.

autolening

Het verschil tussen ballonfinanciering en de klassieke autolening is dat er bij een normale autolening geen laatste termijn betaald hoeft te worden. De maandbedragen zijn echter beduidend hoger. De totale kosten bedragen echter één autolening minder dan ballonfinanciering.

Hoe u het tarief voor uw autolening berekent, leest u hier.

Vergelijking autolening met laatste termijn/klassieke autolening

Leasing

Afhankelijk van de grootte van de auto moeten er ook relatief hoge maandtermijnen worden betaald voor leasing. Leners zijn gedurende de looptijd niet in het bezit van de auto, maar kunnen de auto aan het einde van de looptijd via een optionele aankooptermijn kopen. Een ander nadeel is dat leasing kilometerbeperkingen kent.

3-weg financiering

3-way financiering is vergelijkbaar met ballonfinanciering. Als onderdeel van de 3-way financiering kan naast de laatste termijn vaak ook een aanbetaling gedaan worden. Aan het einde van de looptijd heeft de consument ook de keuze om de auto in te leveren, door te financieren of het laatste termijnbedrag te betalen.

Leners dienen er rekening mee te houden dat aan het einde van de looptijd een hoge slottermijn betaald moet worden. Bij twijfel kan de laatste termijn worden gefinancierd door middel van een schuldsanering. Een nieuwe lening wordt afgesloten als de laatste termijn niet kan worden betaald vanwege financiële knelpunten. Hiervoor moet echter vaak een hoge rente betaald worden.

Wie biedt ballonfinanciering voor uw auto aan?

Als autokopers kiezen voor ballonfinanciering, kunnen ze de lening afsluiten bij dealers of bij een bank. De volgende vergelijking laat je zien waar de voor- en nadelen van de respectievelijke providers liggen.

auto handelaar

 • Dealers adverteren vaak autoleningen met bijzonder lage renteaanbiedingen en zeer lage leentarieven. In de leenovereenkomst worden echter soms verborgen kosten en toeslagen in de kleine lettertjes verborgen, waardoor de lening in feite duurder wordt.

 • Als de autofinanciering via de dealer loopt, is het aanbod aan aanbiedingen zeer beperkt. Er is vaak maar één bank met een financieringsaanbod om uit te kiezen.

 • Vervolgfinanciering is meestal niet mogelijk via de autodealer. Aan het einde van de looptijd moet in ieder geval de laatste termijn worden betaald.

banken

 • Autoleningen of ballonfinancieringen kunnen via Geldnodig.nl tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden bij banken worden afgesloten. Omdat de lening geoormerkt is, verlenen banken – in vergelijking met gewone leningen leningen op afbetaling – vaak zeer lage rentetarieven.

 • Met een banklening daarentegen financieren autokopers de nieuwe of gebruikte auto volledig onafhankelijk van de dealer. Hierdoor kan er vaak met de winkelier over een contante betalingskorting worden onderhandeld. De contantkorting bedraagt ​​maximaal 20 procent van de aankoopprijs. Voer de leningvergelijking van Geldnodig.nl uit en vind de beste en goedkoopste autolening voor u.

 • Als de kredietnemer een goede kredietwaardigheid heeft en er geen problemen waren met het betalen van de maandelijkse termijnen, is vervolgfinanciering van de laatste termijn meestal geen probleem.

Wat gebeurt er als de laatste termijn van de autolening niet kan worden betaald?

De gevolgen van het niet kunnen betalen van de laatste termijn aan het einde van de leentermijn zijn mede afhankelijk van waar u de auto heeft gefinancierd. Bij financiering via de autodealer zal hij de laatste termijn vorderen. Als u het voorschot niet kunt betalen, verliest u uw recht op de auto. De auto wordt dan eigendom van de dealer. Wel heeft u de mogelijkheid om vervolgfinanciering bij een bank aan te vragen. De nieuwe lening kunt u vervolgens gebruiken om de laatste termijn bij de dealer te betalen.

Als de auto bij een bank is gefinancierd, kan de laatste termijn doorgaans probleemloos over meerdere jaren worden gefinancierd. Banken keuren vervolgfinanciering pas goed als de vorige autolening probleemloos is afgelost. Vervolgfinanciering is overigens niet ongebruikelijk. Veel kredietnemers financieren de laatste termijn met een andere lening.

Financier uw voertuig met een lening die bij u past

Voor de aankoop of financiering van een nieuwe of gebruikte auto zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor u. De autolening met slottermijn is met name geschikt voor groepen mensen met een laag maandinkomen vanwege de lage rentetarieven en dient bij voorkeur via een bank te worden afgesloten. Dit biedt doorgaans betere voorwaarden dan autodealers.

De kredietspecialisten van Geldnodig.nl helpen u graag telefonisch en helpen u bij het vinden van de beste individuele lening voor uw behoeften. Uiteraard is deze service voor u geheel gratis en vrijblijvend. U kunt ons van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur bereiken op: 0800 433 88 77 66.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de vereisten voor een autolening met een laatste termijn?

Om ballonfinanciering voor uw auto te kunnen afsluiten, moeten leners minimaal 18 jaar oud zijn, in Duitsland wonen en voldoende kredietwaardigheid hebben. Daarnaast moet de auto als onderpand dienen voor de lening van de financierende bank of dealer. Verder moet er een omniumverzekering worden afgesloten. De afgesloten lening mag alleen voor de auto worden gebruikt.

Kan ik ondanks mijn lage inkomen een autolening met een laatste termijn aanvragen?

Ook met een laag inkomen kan in principe een lening worden aangevraagd. In dit geval zorgt een tweede lener vaak voor meer zekerheid en neemt de kans op een lening toe. U kunt deze informatie direct aan het begin van de aanvraag invullen.

Krijg ik een SCHUFA-vermelding in een leningvergelijking?

Nee. De leningvergelijking van Geldnodig.nl is SCHUFA-neutraal. Dit betekent dat noch uw kredietwaardigheid, noch uw SCHUFA-score zal dalen. U vergelijkt alleen de aanbiedingen die bij u passen en kunt vervolgens een lening aanvragen.

Moet ik altijd een leningcalculator gebruiken?

Voordat u een lening aangaat, is het raadzaam om een ​​leningcalculator te gebruiken. Geldnodig.nl biedt u een gebruiksvriendelijke leningcalculator. Met deze leencalculator kan er gevarieerd worden in tarief en looptijd en daarna kunnen leningoffertes vrijblijvend worden vergeleken.