geld lenen kost geld
Het nieuws van Lenengeld.nl

3-way financiering: autofinanciering tegen lage rente

Vul je gegevens in om leningen te vergelijken
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave


Of het nu gaat om dagelijks woon-werkverkeer of lange vakantieritten: een goed uitgeruste en moderne auto bevordert niet alleen het welzijn, maar zorgt ook voor de nodige veiligheid. In de meeste gevallen zijn persoonlijke spaargelden echter niet voldoende om een ​​auto te kopen. Daarom gebruiken veel consumenten een autolening om de auto te kopen of te financieren.

Geldnodig.nl laat u zien hoe u uw nieuwe auto eenvoudig kunt financieren met 3-way financiering.

  • 3-way financiering is een vorm van autolening.

  • Je doet een aanbetaling, vaste maandelijkse termijnen en betaalt aan het einde de laatste termijn.

  • De 3-way financiering voor gebruikte auto’s en nieuwe voertuigen heeft enkele voordelen ten opzichte van de klassieke lening op afbetaling.

  • Om de auto te financieren moet u kredietwaardig en een goede reputatie hebben.

  • Voordat u een autolening afsluit, dient u een leningvergelijking te doen.

Wat is 3-way financiering?

Wat is 3-way financiering Om een ​​auto te financieren, sluit je een autolening af bij een bank of autodealer (lening op afbetaling) Aan. De 3-way financiering wijkt echter op enkele punten af ​​van de gebruikelijke lening op afbetaling.

Als onderdeel van de 3-way financiering financier je de aankoopprijs van de auto

  1. een storting,

  2. maandelijks tarief,

  3. een slotkoers.

De mogelijkheden van de 3-way financiering

Deze bijzondere vorm van autolening is een variant op ballonfinanciering. Opgemerkt moet echter worden dat 3-way financiering in een aantal opzichten verschilt van klassieke ballonfinanciering. Bij ballonfinanciering maak je ook de maandelijkse termijnen en daarna een vaste slottermijn. Bij 3-way financiering is de aanbetaling echter optioneel en kunt u aan het einde van de leentermijn kiezen of u de laatste termijn direct volledig wilt betalen, de laatste termijn wilt blijven financieren met maandelijkse termijnen (vervolgfinanciering) of het voertuig terugbrengen. Bij ballonfinanciering daarentegen heb je deze mogelijkheden niet. U bent dus verplicht om aan het einde van de leentermijn de afgesproken laatste termijn te betalen. De voordelen van 3-way financiering van uw auto zijn de flexibiliteit die u aan het einde van de looptijd heeft. Aan het einde van de leentermijn bepaal je welke van de drie opties je kiest.

In drie stappen naar uw autolening met 3-way financiering

Als je hebt besloten dat je je nieuwe auto met 3-way financiering wilt kopen, zal de leningvergelijking op Geldnodig.nl je helpen om het juiste aanbod voor jou te vinden. U kunt deze dan eenvoudig en comfortabel aanvragen en zo de lening bijzonder snel ontvangen.

In drie stappen naar de lening

1. Vergelijk

Voordat u een autolening afsluit, is een uitgebreide leningvergelijking essentieel. De eerste stap is om na te denken over het kredietbedrag dat u nodig heeft voor uw nieuwe droomauto. Vul dan het leenbedrag, de looptijd (maximaal 5 jaar) en het doel (nieuwe auto of gebruikte auto) in. Dit maakt aanzienlijk gunstigere kredietvoorwaarden bij verschillende banken mogelijk. De volgende stap is het invoeren van enkele persoonlijke en financiële gegevens. Deze hebben wij nodig om u passende aanbiedingen te kunnen doen.

2. Selecteer aanbieding

Kies de lening die het beste bij u past uit de aanbiedingen van Geldnodig.nl en dien vervolgens uw leningaanvraag in. Let bij het kiezen van de lening goed op de effectieve jaarlijkse rente, want alleen deze rente omvat alle kosten en vergoedingen die worden gemaakt als onderdeel van het lenen. De leningaanvraag gebeurt uitsluitend online en is daarom bijzonder ongecompliceerd.

3. Krijg geld

De geselecteerde bank zal uw leningaanvraag controleren en, als de controle positief is, u de leningdocumenten sturen. Om de leenovereenkomst voor uw autolening af te sluiten, dient u zich vervolgens te legitimeren. Dit betekent dat de bank uw identiteit moet verifiëren. Hiervoor is de procedure PostIdent of VideoIdent beschikbaar. Na ondertekening en indiening van de documenten ontvangt u uw autolening.

Geldnodig.nl kredietadviseur tip:

“Wilt u een bestaande autolening aflossen? Dit kan ook in het kader van 3-way financiering. Gebruik in ieder geval de kredietvergelijking van Geldnodig.nl.”

Aan welke eisen moet u voldoen voor 3-way financiering?

Wil je er een autolening via 3-way financiering moet u aan verschillende eisen voldoen. Kortom, uw persoonlijke en materiële kredietwaardigheid wordt gecontroleerd. Dit betekent dat u minimaal 18 jaar oud moet zijn en een regelmatig maandinkomen en een goed krediet moet hebben. Daarnaast moet u ingezetene zijn en een betaalrekening hebben in Duitsland Verder moet de lening een lening zijn voor een nieuwe of gebruikte auto die voor maximaal 5 jaar is gefinancierd.

Geldnodig.nl kredietadviseur tip:

“Of u over voldoende kredietwaardigheid beschikt, kunt u achterhalen door een kredietrapport van SCHUFA op te nemen. Dit vertelt je dat SCHUFA-score waarmee je eenvoudig naar de website van gaat SCHUFA kan vragen.”

Om ervoor te zorgen dat de bank het geleende bedrag op uw rekening kan overmaken, moet u uw identiteit bevestigen. Met de PostIdend-procedure controleert een postbode in het filiaal uw identiteit wanneer u de leendocumenten opstuurt. Met de VideoIdent procedure gaat het sneller: een medewerker van de bank identificeert u via videochat.

Hoe denkt u de laatste termijn te betalen?

Met 3-way financiering kunt u de kosten van uw auto splitsen en hoeft u niet het totale bedrag in één keer te betalen. Het grote nadeel hierbij is echter dat er aan het einde een hoge slottermijn moet worden betaald, die u zelf moet financieren. Hiervoor heb je 3 verschillende mogelijkheden.

Optie 1: de laatste termijn betalen

Als onderdeel van de 3-way financiering moet je aan het einde een laatste termijn betalen, tenminste als je de auto wilt houden. Het is logisch dat je de maandelijkse leentermijnen laag instelt en tegelijkertijd een maandelijkse spaartermijn op een aparte rekening laat stromen. Met het geld dat u gespaard heeft, betaalt u aan het einde van de looptijd de vaak hoge laatste termijn.

Optie 2: vervolgfinanciering

Of maak eenvoudig gebruik van 3-way financiering door de laatste termijn via een bank te financieren. De 3-way financiering wordt meestal aangeboden door autodealers. Er zijn echter ook tal van online banken waarmee u gebruik kunt maken van deze bijzondere vorm van financiering.

Optie 3: Auto terugbrengen

Is de laatste termijn voor u te hoog en heeft u onvoldoende financiële reserves, dan kunt u de auto tegen de afgesproken restwaarde inleveren bij de dealer. De nieuwe auto mag echter geen schade vertonen en moet in een verzorgde staat worden afgeleverd.

Geldnodig.nl kredietadviseur tip:

“Vaak is de laatste termijn voor 3-way financiering een te groot saldo dat een kredietnemer moet betalen. een normale lening op afbetaling kan in dit geval een goedkoper alternatief zijn.”

Vind de autolening die bij u past

Als u een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen, gaat een autolening als onderdeel van 3-way financiering vaak gepaard met een te hoge uiteindelijke rente. Hoewel je verschillende mogelijkheden hebt om dit te financieren, mag de resterende schuld niet worden onderschat. Een klassieke autolening is hier een goed alternatief. De maandlasten zijn hoger, maar je hoeft aan het einde van de looptijd niet voor een groot bedrag te sparen. Een lening vergelijken kan in ieder geval aan te raden zijn om de juiste lening voor jouw wensen te vinden.

Om de juiste autolening voor u te vinden, is een gedetailleerde leningvergelijking uiterst belangrijk. De kredietadviseurs van Geldnodig.nl adviseren u dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur graag persoonlijk op het nummer 0800 433 88 77 66. Uiteraard geheel vrijblijvend en gratis!

Veel Gestelde Vragen

Hoe bepaal je het optimale leenbedrag voor je autofinanciering met 3-way financiering?

Om het beste leenbedrag voor u te bepalen, vergelijkt u eerst uw binnenlandse inkomsten en uitgaven. Zo voorkom je een te hoog leenbedrag, dat je wellicht niet kunt terugbetalen. Voer vervolgens de looptijd en het leenbedrag in een leningcalculator in om de rente over uw lening te berekenen.

Is 3-way financiering beter dan leasing?

Leasing is in veel opzichten vergelijkbaar met een drievoudige financieringslening. De maandelijkse termijnen zijn echter meestal hoger en daardoor is het totaalbedrag beduidend duurder. Daarnaast is er bij leasen vaak een kilometerlimiet die niet overschreden mag worden.

Hoe werkt de herschikking van de autolening met 3-weg financiering?

Het oversluiten van een autolening is vooral voordelig in tijden van lage rentetarieven. Hierbij wordt een bestaande lening vervangen door een nieuwe lening. Door de lagere rentetarieven kan de kredietnemer aanzienlijk besparen op de kosten.

Wat is het verschil tussen een autolening en een dealerfinanciering?

De autolening is voorbestemd om uw droomauto te financieren. Er zijn echter ook financieringsaanbiedingen van dealers. Deze beloven lage rentetarieven en aantrekkelijke kortingen. Het totale financieringsbedrag is echter meestal duurder omdat er een hoge slottermijn betaald moet worden.