geld lenen kost geld

Groen krediet – lenen voor duurzaamheid

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Groen krediet – lenen voor duurzaamheid


Wat is een groene lening?

De naam zegt het een beetje. Een groene lening, ook wel een duurzame lening genoemd, is bedoeld om duurzaamheid te dienen. Denk aan zonnepanelen op het dak, het verbeteren van de isolatie of het plaatsen van een warmtepomp. Ook maatregelen rondom de woning zijn mogelijk, zoals het plaatsen van een groendak op de schuur. De duurzaamheid van een groene lening is goed voor het milieu. Ook jij hebt er baat bij, het heeft een positief effect op de waarde van je woning en de hoogte van je energierekening. Je krijgt een langlopende lening terug!

Waarvoor kunt u duurzaam lenen?

Een duurzame lening is geschikt voor verschillende energiebesparende maatregelen. Denk goed na welke in jouw situatie het voordeligst zijn. Zo heeft het plaatsen van een warmtepomp minder zin als de isolatie dringend aan verbetering toe is. Met de groene lening van Lenengeld.nl kunt u onder meer financieren:

Ter vergelijking: De vervanging van enkel glas door HR+++ glas heeft een afschrijvingstermijn van 8 jaar. De installatie van een zonnestelsel is na 6 jaar terugverdiend. Zonnecollectoren zijn niet energiebesparend, maar ze zijn zelfvoorzienend. Hierdoor bespaar je direct energiekosten en is het makkelijker om de lening terug te betalen.

Groen krediet populair voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populair gebruik van duurzame leningen. De installatie is relatief eenvoudig en geeft vrijwel direct resultaat. Het is dan ook niet gek dat veel mensen groentegoed afsluiten voor zonnepanelen.

Vraag vooraf aan een deskundige of uw dak hiervoor geschikt is. De opbrengst hangt niet alleen af ​​van hoe lang de zon elke dag op uw dak schijnt. Zaken als totale oppervlakte en dakhelling tellen ook mee.

Duurzame groene lening met de laagste rente: 4,9 procent

Lenengeld.nl kan je helpen aan de beste groene lening met een scherpe rente van 4,9%. Het is mogelijk om een ​​bedrag te lenen van € 5.000 tot € 50.000. Door samenwerking met meerdere grote kredietverstrekkers kunnen wij deze lage rente aanbieden. Andere voordelen van het afsluiten van een duurzame lening via Lenengeld.nl zijn:

  • Een volledig online methode
  • Vergelijk rentetarieven met meerdere kredietverstrekkers
  • Een vrijblijvende offerte is gratis en verplicht u tot niets

Wie kan een duurzame lening afsluiten?

Een groene lening is bedoeld voor huiseigenaren en verhuurders. Kortom, voor iedereen die een pand bezit dat in aanmerking komt voor energiebesparende maatregelen. Bent u op zoek naar een duurzame lening voor bijvoorbeeld een Tesla? Lees er hier meer over Een Tesla financieren.

Wat is het maximaal houdbare krediet?

Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie en de waarde van het onderpand. Maak vooraf zelf een goede inschatting welke lening u nodig heeft voor de duurzame maatregelen. Soms geeft de gemeente subsidie, informeer bij uw eigen gemeente naar mogelijke financieringsmaatregelen. Met onze Rekenhulp U kunt eenvoudig berekenen hoeveel u kunt lenen op basis van uw maandelijks netto inkomen.

Duurzame lening op lange termijn

De looptijd van de duurzame lening varieert van 5 tot maximaal 15 jaar. Kiest u voor een kortere looptijd, dan is het maandtarief hoger dan wanneer u de aflossing spreidt over een langere looptijd. Het is jouw beslissing. Door deze flexibiliteit kunt u de looptijd van een groene lening afstemmen op het leningdoel. Zo voorkomt u dat u moet betalen voor reeds ontvangen zonnepanelen of andere maatregelen.

Een groene lening afsluiten

Wilt u direct weten hoeveel u kunt lenen of hoeveel u kunt lenen? Vraag een gratis offerte aan. Wij nemen uw aanvraag in behandeling en sturen u een vrijblijvende offerte. Bij Lenengeld.nl vergelijk je leningen en kies je het beste aanbod. Zo kunt u zich concentreren op de essentie: uw huis duurzamer maken!

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

Groen krediet - lenen voor duurzaamheid
Groen krediet – lenen voor duurzaamheid
0 +

Onze aanbieders