geld lenen kost geld

Gespreid kopen

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Gespreid kopen


Gespreid kopen

Kiest u voor gespreid kopen, dan betaalt u in minimaal twee termijnen terug. Dit zijn vaak veel langere looptijden, tot 120 looptijden (10 jaar). Hoeveel maandelijkse termijnen u terugbetaalt, hangt af van het totale aankoopbedrag.

Bij het kopen van een auto, aanhanger, stacaravan of andere grote uitgaven komt men vaak huurkoop tegen. Maar je ziet het ook bij postorderbedrijven waar je elektronica, kleding of andere goederen koopt. Daarnaast is kopen op afbetaling, ook wel kredietaankoop genoemd, mogelijk in elektrozaken en andere bedrijven.

Heeft huurkoop zin?

Niet iedereen heeft een grote portemonnee tot zijn beschikking. Toch heeft u nog steeds een nieuwe auto of een nieuwe trailer, een mooie boot of moderne apparatuur nodig. Als je geen geld hebt, kom je in de verleiding om in termijnen te kopen. Verstandig? Niet altijd, want je moet weten wat je doet. Als je iets in termijnen koopt, betaal je niet alleen het geleende bedrag terug, maar ook een Rentebedrag.

Daarom is kopen op krediet niet altijd aan te raden

Wanneer u in termijnen koopt, bent u de directe eigenaar van het product. Je betaalt maandelijks terug zodat je het bedrag niet in één keer hoeft op te hoesten. De keerzijde is dat je te maken krijgt met een (zeer) hoge rente. Hoger dan de persoonlijke lening.

Een ander nadeel is dat het kopen van leningen soms te lang kan duren. U betaalt dan uit terwijl u de auto, caravan of product niet meer gebruikt of al heeft doorverkocht. Natuurlijk is het zonde om te betalen voor iets dat je niet meer bezit.

Gespreid kopen bij de autodealer erg duur!

Wat velen niet weten, is dat huren bij een autodealer erg duur is. De rentetarieven zijn hier vaak vele malen hoger dan op een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Houd daar dus rekening mee!

Geld lenen via persoonlijke leningen

Gespreid kopen heeft niet altijd zin. Overweegt u een autolening, een lening voor een verbouwing of een vakantielening? Overweeg dan een persoonlijke lening. Dit is vele malen goedkoper dan in termijnen kopen.

Het voordeel van de persoonlijke lening is dat u het geldbedrag in één keer op uw rekening krijgt. Zo financiert u uw aankoop direct. U betaalt dan terug in maandelijkse termijnen. Niet bij de autodealer, retailer of leverancier, maar bij de geldverstrekker. De maandtermijnen staan ​​zowel qua maandbedrag als rente vast. Stijgt de rente tussentijds, dan heeft dit geen invloed op de rente die u betaalt over de persoonlijke lening.

Het doorlopend krediet en iets kopen

Doet u vaak grote aankopen of heeft u regelmatig behoefte aan extra financiële ruimte? Dan is de doorlopende lening misschien iets voor jou. Dit type lening kenmerkt zich door een variabele rente en een variabele looptijd. Reeds afgeloste bedragen kunnen worden opgenomen.

Koop in termijnen en pas de looptijd aan

Als je iets in termijnen koopt, heb je vaak geen mogelijkheid om de looptijd aan te passen. Kiest u voor een persoonlijke lening, dan is dit uw optie. U kunt de looptijd verlengen of verkorten, maar alleen als dit financieel mogelijk is. Een kortere looptijd betekent dat u uiteindelijk minder terugbetaalt, maar de maandlasten stijgen.

Het is uitermate belangrijk om de totale looptijd goed af te stemmen op de gebruiksduur van het product. Financier je bijvoorbeeld een nieuwe keuken? Een keuken wordt vaak na 15 jaar vervangen. Zorg er dus voor dat de lening niet langer duurt dan 15 jaar.

Slimme keuze: leningen vergelijken

Laat je niet verleiden door de huurkoop, maar maak een verstandige keuze door leningen goed te vergelijken. Bij Lenengeld.nl kijk je eerst of een lening bij je past en wat je maandelijks aflost. Speel een beetje met de voorwaarden en ontdek wat dit doet met de maandlasten.

Dat moet je altijd doen, leningen vergelijken. Vraag daarom meerdere offertes aan. Lenengeld.nl werkt samen met een aantal grote en betrouwbare kredietbanken. Hierdoor kunnen wij de laagste rente van Nederland bieden. Via “Mijn Omgeving” kunt u eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen. U ontvangt deze aanbieding(en) binnen 24 uur, zo simpel is het.Nu begint de vergelijking: Welke leningaanbieding past het beste bij u? Zodra een offerte is goedgekeurd, zorgen wij ervoor dat alles zo snel mogelijk operationeel is, zodat u de grote investering kunt doen.

Is er nog iets waarmee we je kunnen helpen? Op onze website vind je veel informatie over de persoonlijke lening of de doorlopende lening.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

Gespreid kopen
Gespreid kopen
0 +

Onze aanbieders