geld lenen kost geld

Geld lenen en samenwonen

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Geld lenen en samenwonen

Samenleven en geldzaken

Een op de vier stellen woont nu samen zonder getrouwd te zijn, en dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Hoewel veel stellen denken dat samenwonen een proefrit is om te trouwen, blijkt uit onderzoek dat dit niet altijd leidt tot een succesvol huwelijk. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat stellen geen geldzaken bespreken voordat ze gaan samenwonen.

Stellen moeten een open discussie hebben over hun financiën voordat ze gaan samenwonen. Dit omvat het bespreken van wie verantwoordelijk is voor welke rekeningen, hoeveel huur elke persoon zal betalen en hoe elke persoon van plan is te sparen voor de toekomst. Koppels moeten ook eerlijk zijn over hun kredietscores en schuldniveaus.

Als je erover nadenkt om bij je partner in te trekken, is het belangrijk om eerst een financieel planner te raadplegen. Een financieel planner kan u helpen bij het maken van een budget en plannen voor uw toekomst.

Wat als een van jullie al een lening heeft (en de ander niet)

Als het gaat om het krijgen van een lening, gaan veel stellen ervan uit dat ze zowel een aanvraag moeten indienen als worden goedgekeurd om de lening te krijgen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Als de ene echtgenoot al een lening heeft, kan de andere echtgenoot nog steeds een lening krijgen, zelfs als ze zelf geen lening hebben.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als een van jullie al een lening heeft. De eerste is uw schuld-inkomensverhouding. Dit is het percentage van uw maandinkomen dat naar schuldbetalingen gaat. Lenders zullen naar deze verhouding kijken bij het overwegen van uw aanvraag. Als u al veel schulden heeft, kan uw aanvraag worden afgewezen.

Het tweede waar u rekening mee moet houden, is uw credit score. Kredietverstrekkers kijken naar uw kredietscore om te bepalen hoe groot de kans is dat u de lening terugbetaalt.

Wat gebeurd er met de lening als je niet meer samenwoont

Als u gaat trouwen, is een van de dingen die u misschien besluit te doen, uw financiën te combineren. Dit geldt ook voor het samenvoegen van eventuele schulden die u heeft. Als u en uw echtgenoot samen een lening afsluiten, wat gebeurt er dan als u later gaat scheiden of uit elkaar gaat?

Als u niet meer samenwoont, moet de lening alsnog worden afgelost. De persoon die niet meer in het huis woont, is echter waarschijnlijk verantwoordelijk voor het doen van de betalingen. Dit kan financiële problemen opleveren als die persoon de betalingen niet meer alleen kan doen.

Als u problemen ondervindt bij het betalen van een lening die op uw beider naam staat, is het belangrijk om met uw geldschieter te praten. Ze zijn misschien bereid om met u samen te werken om een betalingsplan op te stellen dat voor u beiden werkt.

Inhoudsopgave

Geld lenen en samenwonen
Geld lenen en samenwonen
0 +

Onze aanbieders