Krediet en terugbetaling
Wanneer u een lening (lening) aangaat, betaalt u deze altijd in maandelijkse termijnen terug. Dit heeft niet alleen invloed op de aflossing, maar ook op de rente over het geleende bedrag. Zo betaal je altijd meer terug dan je geleende hebt op je bestemming.
U moet deze rente zien als een vergoeding aan de kredietverstrekker. Uiteindelijk geeft de geldschieter je zijn geld, wat kan worden gecompenseerd door een beloning. In veel gevallen betaalt u goed terug, maar er kunnen kredietproblemen ontstaan. Betaalproblemen waar u niets aan doet, hebben verstrekkende gevolgen.
Identificeer betalingsproblemen bij een lening
Hoe weet u of u betalingsproblemen heeft met betrekking tot uw lening? Zolang u de hoofdsom en rente maandelijks aflost, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als u uw maandbedrag een of meerdere keren niet of slechts gedeeltelijk terugbetaalt, krijgt u betalingsproblemen.
De oorzaak van betalingsmoeilijkheden bij een lening ligt vaak in veranderingen in inkomen. Bijvoorbeeld door ziekteverzuim, een scheiding of een andere functie waar u minder verdient. Het kan echter ook zijn dat andere woonlasten te hoog zijn en dat u hierdoor betalingsproblemen krijgt met de lening.
Het gevolg van terugbetalingsproblemen
Wat als u de betalingsproblemen met de kredietverstrekker niet oplost? Als je het zover laat komen dat je al heel lang niet hebt betaald, kan de kredietverstrekker zijn lening in één keer terugvragen. Het gebeurt niet zomaar, de kredietverstrekker heeft al lang contact met je opgenomen. Samen met de kredietverstrekker gaan we op zoek naar manieren om de achterstand te verrekenen.
Maak afspraken met de kredietverstrekker
Het is raadzaam om contact op te nemen met de kredietverstrekker voordat er zich echte betalingsproblemen voordoen. Leg uit dat u binnenkort of niet kunt betalen. Samen zoek je naar de beste oplossing. Als u een betalingsregeling aangaat, zorg er dan voor dat u zich hieraan houdt.
Als je zo snel mogelijk contact opneemt met de geldverstrekker, is de kans groter dat er herstel plaatsvindt. De kredietverstrekker heeft meer vertrouwen in u en staat klaar om met u mee te denken over een passende oplossing. Heb je betalingsproblemen op een lening die je bij Lenengeld.nl hebt afgesloten? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!
Als de betalingsproblemen aanhouden
Helaas kan het voorkomen dat u niet op tijd aanbelt of dat u een betalingsafspraak niet kunt nakomen. Ook in dit geval is het van belang om contact te houden met de geldschieter of schuldeiser. Op de website Zelfjekostenregelingen.nl vindt u veel informatie over het oplossen van betalingsproblemen.
Wat niet te doen als u betalingsproblemen heeft?
Vaak merk je vooraf dat er betalingsproblemen zijn. Deze kunnen echter ook plotseling optreden, bijvoorbeeld als gevolg van een beëindiging of een financiële crisis. Heeft u betalingsproblemen met een lening? Wat niet te doen: niemand laten weten en onbereikbaar zijn.
Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en zorg dat je goed bereikbaar bent. Houd uw contactgegevens up-to-date en zorg ervoor dat de kredietverstrekker u op elk moment kan bellen, e-mailen of mailen. Ook bij een schuldsanering is het belangrijk dat de geldverstrekker weet tot wie hij zich moet wenden.
Schuldhulpverlener of schuldsanering
Bij betalingsmoeilijkheden bij een lening kan het zo zijn dat u helemaal niets meer kunt terugbetalen. U krijgt niet alleen te maken met betalingsproblemen, maar ook met andere financiële problemen. U kunt moeite hebben met het betalen van huur of hypotheken, ziektekostenverzekeringen en andere financiële verplichtingen.
Een schuldhulpverlener onderzoekt de diepere oorzaken van de financiële problemen en zoekt naar een oplossing. Ook helpt de schuldhulpverlener bij het regelen van betalingsregelingen of aflossingen. Het is belangrijk dat u volledig meewerkt.
Betalingsproblemen en schuldsanering
In ernstige gevallen is een nieuwe afspraak de enige oplossing. Dit is een lang proces dat wordt voorafgegaan door een periode. Tijdens de herschikking leef je op het absolute minimum en heb je de verplichting om je schulden zo goed mogelijk af te betalen. Niet iedereen heeft recht op schuldsanering, de gemeente is de eerste stap bij het aanvragen van schuldsanering.
Schuldsanering eindigt altijd in een minnelijke of gerechtelijke procedure (WSNP). Aan het einde van dit proces bent u schuldenvrij. Het is nu zaak om toekomstige betalingsproblemen te voorkomen. Houd er ook rekening mee dat je voorlopig niet kunt lenen.
Sluit een lening af als u moeite heeft met betalen
Heeft u momenteel betalingsproblemen met een lening? Dan is het niet raadzaam om een nieuwe lening af te sluiten. Vaak is dit ook niet mogelijk omdat de in te leveren documenten dit aangeven of omdat je staat ingeschreven bij het BKR. Deze registratie is bedoeld om u te beschermen tegen financiële problemen of overfinanciering. Om je niet te irriteren!
Vraag het aan Lenengeld.nl
Je hebt (eenmalig) een lening afgesloten via Lenengeld.nl en hebt nu betalingsproblemen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de kredietverstrekker. Neem bij problemen contact op met de kredietverstrekker of met ons. We doen er alles aan om grote problemen te voorkomen.
Vraag een gratis offerte aan