geld lenen kost geld

De leentermijn verlengen of verkorten?

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

De leentermijn verlengen of verkorten?


Verlengen of verkorten van de leentermijn

Een lening heeft altijd een looptijd. Dit is de periode waarin u de lening terugbetaalt. De gehele lening moet voor of op de vervaldag worden afgelost. Eerder mag ook, bijvoorbeeld door tussentijds of vervroegd af te lossen.

Soms kun je zelf de looptijd van een lening bepalen, in andere gevallen doet de kredietverstrekker dat voor je. Het geleende bedrag, de rente, maar ook uw financiële situatie hebben allemaal invloed op de looptijd van de lening.

Oude lening overgedragen

Bij het aangaan van een lening heb je vaak nog een keuze, maar hoe zit het met een bestaande lening? Ook kunt u de looptijd van de lening verlengen of verkorten. Dit doet u door de oude lening over te zetten naar een nieuwe lening. Het voordeel is dat u direct profiteert van de historisch lage rentetarieven. Zeker interessant als je nog een oude lening hebt met een hoge rente.

Bepaling van de ideale looptijd

Bij het lenen van geld is het belangrijk dat u de optimale looptijd bepaalt. Kies in ieder geval voor de kortst mogelijke termijn. U moet wel de maandelijkse kosten kunnen dragen. Laat de looptijd het leendoel niet overschrijden. Gaat u bijvoorbeeld een lening aan om een ​​auto te kopen en bent u van plan om over acht jaar een nieuwe auto te kopen? De looptijd van de lening is dan bij voorkeur maximaal acht jaar.

Verlenging van de lening of het leningdeel

Je ziet het vaker bij een hypotheek of overbruggingskrediet: de looptijd verlengen. Dat kan ook met een persoonlijke lening. Ze doen dit omdat een langere termijn gepaard gaat met lagere maandlasten. Kunt u de maandlasten van uw huidige lening niet dragen of wilt u graag een nieuwe lening afsluiten tegen de laagst mogelijke maandlast? Kies dan voor een lening met een langere looptijd.

Uiteraard is het ook mogelijk om de looptijd van de lening te verlengen voor een bestaande lening. Zet je huidige lening over naar een betere lening met een lagere rente en gunstige voorwaarden.

Verkort de leentermijn

Het voordeel van het verkorten van de looptijd van de lening is dat je er sneller van af kunt. Maar ook dat u veel minder terugbetaalt op uw bestemming. U betaalt namelijk over een kortere periode rente, wat echt een verschil maakt! Een lening met een kortere looptijd heeft dus veel voordelen. Het is ook mogelijk om een ​​bestaande lening over te sluiten en de looptijd te verkorten.

Houd er rekening mee dat een kortere lening hogere maandlasten heeft. U moet het openstaande bedrag in een kortere periode terugbetalen. Wilt u de looptijd van uw lening verkorten? Controleer eerst of u de maandlasten kunt betalen. Als u geld leent met uw partner, kunt u deze kosten delen.

Bereken wat de looptijd doet met de maandlasten

Wist u dat Lenengeld.nl een ​​zeer praktische rekenmodule heeft ontwikkeld? Dit is een snelle en gemakkelijke manier om de maandelijkse kosten van een lening te berekenen. Vul hiervoor het totale leenbedrag in en kies vervolgens een looptijd. Leningen hebben meestal een looptijd van 6 tot 120 maanden. Lenengeld.nl werkt met looptijden van 12 tot 120 maanden.

Experimenteer zeker met verschillende looptijden. Bij elke looptijd ziet u wat u maandelijks betaalt. Dit zijn de totale kosten inclusief rente. Zonder bijkomende kosten, want als je een lening afsluit via Lenengeld.nl, betaal je geen advies- of afsluitingskosten.

Vraag een offerte aan voor een krediet

Of je nu de looptijd van een lening wilt verlengen of verkorten: vraag altijd één of meerdere offertes aan. Zo weet u precies wat een lening of renteverlenging gaat kosten. U heeft ook de mogelijkheid om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor een herfinancieringslening.

Maak gebruik van onze online omgeving en ontvang de aanbieding(en) binnen 24 uur. De looptijd van uw lening verlengen of verkorten: Met Lenengeld.nl is dat eenvoudig.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

0 +

Onze aanbieders