geld lenen kost geld

Bij Lenengeld.nl bent u aan het juiste adres als het gaat om het oversluiten van uw lening

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-

Inhoudsopgave

Bij Lenengeld.nl bent u aan het juiste adres als het gaat om het oversluiten van uw lening


Herfinanciering lening of overdracht

Is het vaak moeilijk om een ​​lening te herfinancieren of de lening over te dragen? Voor eens en altijd duidelijk: een lening oversluiten en een lening oversluiten betekent precies hetzelfde. Wanneer een kredietverstrekker dus spreekt van een herfinanciering van de lening, kan je dit ook interpreteren als een overdracht van een lening. Zeker toch?

Herfinanciering van een restschuld bij verkoop van een woning

Als de woning wordt verkocht, kan er soms een restschuld achter zitten. Als u een nieuwe woning koopt, is het interessant om deze restschuld te financieren in de nieuwe hypotheek. Helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk.

U kunt dan een restschuld herfinancieren. Hier sluit je een lening af waarmee je in één klap de resterende schuld aflost. Wat overblijft is een nieuwe lening, die u in maandelijkse termijnen terugbetaalt.

Fiscale gevolgen van herfinanciering

Bent u van plan te herfinancieren om een ​​restschuld af te lossen (huisverkoop)? De rentekosten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn vanaf 1 januari 2018 niet meer fiscaal aftrekbaar. Dit geldt voor iedereen die vanaf dit moment op zoek is naar herfinanciering van een restschuld via de persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Hiermee moet rekening worden gehouden.

Een te dure lening herfinancieren

Veel mensen hebben wel eens een dure lening afgesloten. Vaak is dit een persoonlijke lening, maar het kan ook een doorlopende lening zijn. Rentepercentages van 8% of meer waren jaren geleden gebruikelijk. Vandaag is de debetrente aanzienlijk lager, wat waarschijnlijk nog een tijdje zo zal blijven.

Oversluiten is vooral interessant voor iedereen met een dure lening. Dankzij de herfinanciering kunnen de maandlasten aanzienlijk worden verlaagd. Hoe het werkt U vraagt ​​een nieuwe lening aan en geeft daarbij aan dat het om een ​​herfinanciering gaat. De oude lening wordt afgelost met de nieuwe lening. Het verschil: u betaalt lagere maandlasten of u lost uw lening eerder af. Dat maakt een groot verschil!

Voordelen van herfinanciering

Waarom kiezen voor herfinanciering? Omdat u kiest voor een lagere rente. Het is belangrijk dat je verschillende lening aanbieders vergelijkt. Want een lening met een hogere rente dan je nu betaalt is natuurlijk niet interessant.

Ook de leenvoorwaarden zijn de afgelopen jaren veranderd. Oversluiten betekent vaak betere voorwaarden. De overheid doet steeds meer om mensen te beschermen tegen financiële problemen. Als u besluit te herfinancieren, valt ook u onder de nieuwe regelgeving. Zoals vervroegd aflossen zonder contractuele boete.

Zijn er nadelen aan het oversluiten van een lening?

Natuurlijk denk je ook aan de nadelen van oversluiten. Een lening aflossen met een nieuwe lening, dat klinkt toch raar? Het klinkt misschien vreemd, maar dat is niet zo, want je kunt er veel mee besparen. Het aanvragen van een herfinanciering kost tijd van uw kant. U moet alle financiële gegevens van u, uw partner en de gegevens van de oude lening bij de hand hebben.

Krediet overmaken? Let goed op de rentetarieven en voorwaarden!

U kunt een lening herfinancieren door goed te letten op de rentetarieven en voorwaarden. Zo is er een verschil tussen persoonlijke leningen en doorlopende leningen. Voor het oversluiten van een lening is de persoonlijke lening het meest interessant. De oude lening wordt in één keer afgelost. Als u wilt, kunt u de oude lening oversluiten en tegelijkertijd extra geld lenen.

De rentetarieven op persoonlijke leningen zijn lager dan die op doorlopende leningen. Heeft u echter vaker geld nodig, dan is de doorlopende lening wellicht een betere keuze. Het verschil? Met de doorlopende lening kunnen reeds afgeloste bedragen worden opgenomen. De rentetarieven en voorwaarden die bij de doorlopende lening worden gesteld, variëren.

Herfinanciering van leningen bij Lenengeld.nl

Bij Lenengeld.nl bent u altijd aan het juiste adres bij het oversluiten van een lening. Door samenwerking met meerdere grote banken kunnen wij leningen aanbieden tegen de laagste rente van Nederland. Ook op goede voet, wat wil je nog meer? Maak een proefberekening en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Inhoudsopgave

0 +

Onze aanbieders